ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA 33 GODINE ZATVORA: Doneta presuda Nikoli Bojoviću i Mitru Pandureviću

Јелена Илић
Jelena Ilić

05. 01. 2022. u 12:17

OPTUŽENI za ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane, Nikola Bojović (21) i Mitar Pandurević (21) pred Višim sudom u Smederevu prvostepenom presudom oglašeni su krivim za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

ЗА УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА 33 ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Донета пресуда Николи Бојовићу и Митру Пандуревићу

Foto Privatna arhiva

Sud je Nikoli Bojoviću izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 18 godina, a Mitar Pandurević osuđen je na 15 godina zatvora.

Veće Višeg suda u Smederevu, na čelu sa sudijom Dragoslavom Milanovićem, izreklo je danas presudu kojom je prihvatilo kvalifikaciju krivičnog dela teško ubistvo, koja stoji i u optužnici Višeg tužilaštva. Sud smatra da su optuženi, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, lišili života Filića zadavši mu više udaraca u predelu tela i glave.

Tokom glavnog pretresa, prema mišljenju sudećeg veća, dokazano je da su optuženi bez povoda i motiva pretukli Stefana Filića 2. februara 2020. godine ispred diskoteke „Brodolom“ u Velikoj Plani, a od zadobijenih povreda mladić je izdahnuo dan kasnije.

U trenutku kada su počinili krivično delo, optuženi su bili mlađi punoletnici, a zakonom je u takvim slučajevima za ovo krivično delo zaprećena maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

Ovo je prvostepena, nepravosnažna presudu na koju osuđeni Bojović i Pandurević imaju pravo žalbe Apelacinomom sudu u roku od 15 dana od prijema presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri