ČEKIĆEM RAZBIO GLAVE MLADIĆIMA: Muškarac iz Niša dobio deset godina robije

J. Ćosin

08. 12. 2021. u 10:49

NIŠLIJA Ivica Mitić (44) osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Nikole Arsenijevića (18) i njegovog vršnjaka Đorđa Ivanovića na proslavi punoletstva na kojoj su bili gosti.

ЧЕКИЋЕМ РАЗБИО ГЛАВЕ МЛАДИЋИМА: Мушкарац из Ниша добио десет година робије

Foto: B. Grujić

Mitić se tereti da je 29. avgusta prošle godine na bazenu “H2O”, čiji je vlasnik, čekićem razbio glavu mladićima nakon što je izbila svađa između njega i gostiju koji su hteli da nastave sa žurkom, dok je Mitić veselje hteo da prekine zarad bezbednosti tinejdžera koji su bili mnogo pijani. Jedan je zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je drugi tinejdžer lakše povređen.

Mitićev branilac Novica Stefanović istakao je tokom izricanja završne reči da je odgovornost i na roditelju, koji je zapravo organizator žurke. 

- Treba uzeti u obzir da Mitić nije bio organizator žurke već je samo izdao prostor za rođendansko slavlje. Žurku je organizovala Ljiljana Stojanović koja je i na sudu pokazala da nije svesna svog doprinosa ovom događaju. Ona je donela mnogo alkohola na slavlje iako je služenje žestokih pića maloletnicima zakonom zabranjeno. Moj branjenik se uplašio jer ga je okružila grupa pijanih i razuzdanih mladića. Refleksno je reagovao i udario je mladiće – objasnio je Stefanović.

Optuženi je umišljano pokušao da liši života više lica nakon rasprave u vezi trajanja rođendanske proslave tako što se nakon verbalne rasprave sa njima, jer je hteo da prekine rođendansko slavlje,  sa njima sukobio – objasnio je predsednik sudskog veća Višeg suda u Nišu Mirko Drašković.

Obrazlažući presudu, Drašković se direktno obratio Mitiću.

- Našli smo da je činjenično stanje bilo nesporno, utvrđeno iskazima svedoka, oštećenih a delom i vašom odbranom. Potvrđeno je da je tokom slavlja došlo do konfuzne situacije i podizanja tenzije. Ali, vi kao najstariji, umesto da smirujete situaciju, učinili ste suprotno. Vaš branilac je isticao da je bila u pitanju nužna odbrana, ali ona postoji samo ako je u pitanju istovremeni protivpravni napad. Međutim, nije postojao nikakav napad na vas, vi ste najpre udarili šamar jednom mladiću, uzeli čekić i udarili dečake a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu. Povrede koje ste naneli jednom od njih mogle su se završiti i tragičnije. Takođe, vi ste odgovorni što niste imali obezbeđenje na bazenu iako su se tamo održavale žurke koje su rizične. Umesto da pozovete policiju vi ste se obračunali sa gostima – naveo je Drašković.

Istakao je da je izmenama Krivičnog zakonika pooštrena kaznena politika te da je za delo za koje se Mitić tereti propisana minimalna kazna od 10 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024