BOMBA ODLOŽILA PRETRES: Suđenje Dimitriju Stankoviću za pokušaj ubistva inspektora u Novom Sadu

Lj. P.

30. 11. 2021. u 19:17

SVEDOČENjEM Slobodana Drmanca, policijskog inspektora, u utorak je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Novosađaninu Dimitriju Stankoviću (44), optuženom da je 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije Uroša Nikića (34), inspektora novosadske policije, kao i za nedozvoljeno oružje, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu.

БОМБА ОДЛОЖИЛА ПРЕТРЕС: Суђење Димитрију Станковићу за покушај убиства инспектора у Новом Саду

Foto: MUP RS

Opisujući šta se dešavalo tog dana, Drmanac, koji je, kako sam izjavio, tada je, kao i sada, pod suspenzijom i protiv njega se vodi krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja, iako nije bio na dužnosti, sa kolegom Nikićem, sa kojim se slučajno sreo, pratio je muškarca čije im je ponašanje bilo sumnjivo. Taj je, kako je rekao, išao od vozila do vozila i zagledao šta ima u njihovoj unutrašnjosti.

- Rekao sam Nikiću da ga pratimo, jer sumnjam da hoće da ukrade kola - ispričao je Drmanac, dodajući da je kolegi inspektoru pomogao kao građanin. - U Ulici Save Đisalova, gde je pokušao da otvori jedna kola, kolega Nikić ga je zaustavio rekavši: "stoj, policija", što je ovaj i učinio. Ja nisam smeo ništa da preduzimam, jer sam pod suspenzijom, ali mu je Nikić pokazao značku.

Prilikom pretresa, po Drmančevim rečima, kod muškarca su nađeni nož sa dodatkom podesnim za obijanje kola, kožne rukavice, kačket i šal. Kod sebe nije imao nikakva dokumenta i lažno se predstavio.

Glavni pretres je prekinut u 13.15, jer se oglasio alarm da je u sudu dojavljeno da je postavljena eksplozivna naprava, pa će nastavak biti zakazan naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!