JEFTINO POLITIČARENJE: Advokat Vasić demantuje Gašija

Novosti online

24. 11. 2021. u 20:44

- ISTINE radi, a radi pravilnog izveštavanja javnosti, moram da demantujem izjavu kolege Toma Gašija u kojoj navodi da je današnji svedok rekao da je uplašen od navodnih struktura sa severa Kosova - izjavio je advokat Dejan Vasić za Kosovo onlajn.

ЈЕФТИНО ПОЛИТИЧАРЕЊЕ: Адвокат Васић демантује Гашија

Foto: Kosovo online

Kako je istakao Vasić "kolega Gaši je od početka postupka svoju odbranu intonirao pokušajem da kroz navodno zalaganje za svog klijenta stvori poligon za jeftino političarenje".

- Svedok je rekao da je imao pritisak od strane tadašnjeg tužioca i policajca čije je i ime rekao u toku svedočenja - rekao je Vasić.

Nakon današnjeg saslušanja u Osnovnom sudu u Prištini na suđenju za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića svedok, branilac Dragiše Markovića, advokat Dejan Vasić, izjavio je da saslušanje današnjeg svedoka dokazuje besimisao cele optužnice i konstrukcije Tužilaštva.

- Otkrio je nešto što sam ja govorio od samog početka. Tužilaštvo na nezakonit način sprovodi istragu. On je danas pričao o svojim kontaktima sa glavnim tužiocem u to vreme, koji je predmet radio sa policajcima, koji su ga nagovarali i nudili mu pomoć ne bi li on dao neku izjavu Specijalnom tužilaštvu. Kako suđenje odmiče, pokazuje se sva nekorektnost Specijalnog tužilaštva - kazao je Vasić.

S druge strane advokat Tom Gaši naveo je da je svedok danas faktički promenio celokupnu izjavu koju je dao pred Specijalnim tužilaštvom Kosova tokom 2018. godine.

- On je pred sudskim većem izjavio da je pod pritiskom određenih grupa koje su u Mitrovici i grupa koje sarađuju sa vlastima u Srbiji. Zbog svoje bezbednosti izmenio je celokupnu izjavu - kazao je Gaši.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona