NAROD ĆE DA PATI DOK SE NEKI BAHATE: Prva izjava Jovaninog brata nakon presude (VIDEO)

J. Ćosin

18. 11. 2021. u 15:22

MLADEN Gigić (20) osuđen je danas na kaznu zatvora u trajanju 7 godina zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula dvadesetpetogodišnja Jovana Petković.

НАРОД ЋЕ ДА ПАТИ ДОК СЕ НЕКИ БАХАТЕ: Прва изјава Јованиног брата након пресуде (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Narod će da pati, drugi će da se bahate. Mislim da je ovo sramotna odluka, to je na tužilaštvu. Neću ništa da kažem što bi uvredilo sudiju, ali narod će sam da proceni da li je ovo primerena kazna ili nije - rekao je "Novostima" Miljan Petković, Jovanin brat nakon izricanja presude Gigiću.

Podsetimo, Gigić je 21. novembra prošle godine, vozeći pod dejstvom alkohola, prošao na crveno svetlo na Bulevaru Nemanjića i izazvao udes u kojem je nastradala Jovana Petković.

Foto privatna arhiva

On je vozilom „folksvagen golf“ na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boška Buhe u Nišu, prošao kroz crveno svetlo na semaforu brzinom od 101 km/h i udario u „BMW“ kojim je upravljala pokojna devojka. Ustanovljeno je da je u trenutku nesreće u krvi imao 1.38 promila alkohola usled čega je bio apsolutno nesposoban za bezbedno upravljanje vozilom. Od siline udarca „BMW“ je prešao preko razdelnog ostrva i udario u stub saobraćajne signalizacije, a devojka je zadobila teške telesne povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome kostiju od kojih je preminula u niškoj bolnici posle osam dana.

Gigić se pred sudom branio navodnom tehničkom neispravnošću vozila.

- Kada sam stigao na četrdesetak metara od te raskrsnice, počeo sam da postepeno kočim. Prišavši semaforu, shvatio sam da se auto ne zaustavlja već čak dobija ubrzanje. Naglo sam zakočio a noga mi je propala do patosa i posle toga se ničega više ne sećam – opisao je udes optuženi.

Međutim, izvedeni dokazi, posebno nalaz saobraćajnih veštaka nisu podržali njegove navode.

BONUS VIDEO: SNIMAK FILMSKE POTERE U ZEMUNU:Muškarac sa poternice bežao od policije, čuvari reda mu pucali u gume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave