ODBIJENA ŽALBA, ODREĐEN PRITVOR: SUD BiH raspisao međunarodnu poternica za generalom Savčićem

O. M.

01. 09. 2021. u 22:07

SUD BiH odbio je žalbu odbrane generala Milomira Savčića, po rešenju za kršenje mera zabrane, a potom je doneo novo rešenje kojim je predsedniku Boračke organizacije Republike Srpske pritvor određen zbog - skrivanja!

ОДБИЈЕНА ЖАЛБА, ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: СУД БиХ расписао међународну потерница за генералом Савчићем

General Savčić sa advokatom / Foto Oslobođenje

Savčićev branilac, advokat Miodrag Stojanović, za "Novosti" kaže da nema kontakt sa svojim klijentom i ne zna gde se general nalazi.

- Nakon što mu je pritvor određen, zbog navodnih kršenja mera zabrane kontaktiranja sa medijima, mi smo uložili žalbu. Ona je odbijena. U međuvremenu, Tužilaštvo BiH je podnelo novi predlog za pritvor zbog bekstva. Sud je to prihvatio uz obrazloženje da se Savčić krije i da je svojim ponašanjem pokazao da ne poštuje ni ranije odluke suda - kaže Stojanović.

Pojašnjava da je odbrana i na novo rešenje uložila žalbu o kojoj Sud BiH tek treba da odluči.

Stojanović navodi da je pred sudom zastupao tezu da je Savčić na lečenju, jer se i ranije loše osećao, ali kada ga pitaju gde se nalazi nema odgovor.

Prema ovom rešenju pritvor može trajati najduže tri godine. U međuvremenu, po naredbi Suda BiH, za Savčićem je raspisana međunarodna Interpolova poternica jer se od 9. avgusta nalazi u bekstvu.

Pred Sudom BiH protiv Savčića je u toku postupak po optužnici da je kao bivši komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske pomagao u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine. Predmet se nalazi u fazi iznošenja dokaza tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!