JUTKA PUŠTEN IZ PRITVORA: Bivši predsednik opštine Brus na slobodi, njegov pomoćnik zadržan

G. Ćirović

04. 06. 2021. u 18:20

POSLE trideset dana provedenih u pritvoru koji mu je na zahtev Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Kraljevu (POSK), odredio sudija za prethodni postupak kako u istrazi ne bi uticao na svedoke, Milutin Jeličić Jutka (59), bivši predsednik opštine Brus, pušten je na slobodu.

ЈУТКА ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА: Бивши председник општине Брус на слободи, његов помоћник задржан

Foto: S. Babović

U tužilaštvu kažu da je u postupku istrage ispitano 26 svedoka iz rešenja o određivanju pritvora, tako da je prestao razlog zbog kog je pritvor određen.

On je, podsećamo, osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i mahinacije oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus. Sumnjiči se da je kao predsednik Opštinskog veća, bez odluke članova većine, doneo zaključak kojim se dozvoljava postavljanje sedam privremenih objekata na Kopaoniku, iako takva odluka nije u nadležnosti ovog opštinskog organa. Na taj način je pribavio korist budućim investitorima omogućivši im da pred nadležnim organima predstave da su imovinsko pravni odnosi sa opštinom Brus regulisani, na osnovu čega im je potom dozvoljeno priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Za razliku od Jeličića, njegovom bliskom saradniku Milošu Azdejkoviću (44), svojevremeno pomoćniku predsednika opštine Brus zaduženog za ekonomski razvoj i investicije, u interesu istrage pritvor je produžen. Azdejković se sumnjiči da je krivičnim delom trgovina uticajem pomagao Jeličiću u donošenju pomenutih zaključaka i to posredovanjem kod komunalnih inspektora kako ne bi obavili inspekcijski nadzor nad privremenim objektima na Kopaoniku.

- Osumnjičeni Azdejković se još uvek nalazi u pritvoru, jer u postupku dokaznih radnji nisu ispitana još dva svedoka navedena u

rešenju o određivanju pritvora, a koji će se ispitati u narednom periodu - navode iz tužilaštva.

Postupak istrage i dokaznih radnji je u toku i još uvek se prikupljaju dokazi, tako da će se tek nakon završene istrage doneti odluka da li će biti podignuta optužnica, za koje krivično delo i ko će njom biti obuhvaćen.

Pre tačno mesec dana, pod sumnjom da su učestvovali u ovoj aferi privedeno je još četvoro osumnjičnjenih - M.I.(56), G.R.(56), A.S.(48) i D.K.(42), ali su oni posle saslušanja pred nadležnim tužilaštvom pušteni da se brane sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri