PREKINUTO SASLUŠANJE ČUMETA: Sud traži od policije zvanični izveštaj da li mu je ugrožena bezbednost

S.J.Matić

27. 05. 2021. u 10:16

NEKADAŠNJI svedok saradnik tužilaštva LJubiša Buha Čume došao je danas da svedoči na suđenju i zamolio sud da se isključi javnost sa suđenja jer je, kako kaže ostao bez policijskog obezbeđenja.

ПРЕКИНУТО САСЛУШАЊЕ ЧУМЕТА: Суд тражи од полиције званични извештај да ли му је угрожена безбедност

Foto: N.Skenderija

- Želim da svedočim , ali ne mogu, dok ne isključite javnost, ugrožena mi je bezbednost. I zbog ovog postupka i zbog svega- rekao je Buha.

On je dodao da o tome “ima i papir”, ali da se ništa ne preduzima.

Sudija ga je upozorila da ne može da isključi javnost jer je pretres u toku, ali on je nastavio da insiistira, pa je suđenje prekinuto radi pauze od 10 minuta.

Posle pauze sud je doneo odluku da se prekine saslušanje Čumeta. Sud će da traži od policije zvanični izveštaj da li mu je ugrožena bezbednost.

Prethodno su ispitana tri svedoka, koji su rekli da ostaju pri ranijim iskazima.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica “zemunskog klana” učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivično delo razbojništvo dvojici policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana".


Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

U nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu biće pozvan da svedoči još jedan svedok saradnik tužilaštva, Dejan Milenković Bagzi.

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Pored optuženih i pokojnog šefa “zemunskog klana”, u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević.

Optuženi Đajić je bio Vukojevićev kum.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)