DEVOJČICI (4) SE BORE ZA ŽIVOT: Majka sa dvoje preživele dece puštena iz bolnice, telo ćerke stradale u požaru poslato na obdukciju

S. Kostić

16. 05. 2021. u 21:08

SAMOHRANA majka Beba Jovanović (28) i njenih dvoje dece od pet i devet godina pušteni su u nedelju iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, u kojoj su bili hospitalizovani nakon požara koji je izbio u subotu u ranim jutarnjim satima u porodičnoj kući u Šašincima kod Sremske Mitrovice.

ДЕВОЈЧИЦИ (4) СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Мајка са двоје преживеле деце пуштена из болнице, тело ћерке страдале у пожару послато на обдукцију

Foto S. Kostić

U strašnoj porodičnoj tragediji ove romske porodice, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, ugušila se od dima sedmogodišnja devojčica Ljubica J., dok je najmlađa devojčica od četiri godine smeštena u Institut za majku u dete u Beogradu i ona je i dalje životno ugrožena.

Mala trošna kuća u kojoj je živela majka sa četvoro dece, nakon vatrene stihije postala je zgarište. Iz bolnice sa dve devojčice od pet i devet godina, Beba je došla kod svoje majke Slavice, gde će ubuduće boraviti dok ne sredi svoj krov nad glavom.

- Ovo je velika tragedija koja nas je sve potresla, kontaktirali smo sa nadležnim službama - Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, kako bi se ovoj majci što pre pomoglo.

Narednih dana njoj će biti dostavljeni paketi pomoći u hrani, garderobi, a Grad će snositi i troškove sahrane - kaže, za "Novosti", gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, dodajući da će ona obići ovu porodicu.

- Mi smo spremni da joj pomognemo u svakom smislu, pa čak i da joj i neki stan obezbedimo i opremimo.

UJAK SPASAVAO DECU

BEBIN brat Željko koji je te večeri noćio kod njih, iz gustog dima i vatre izvukao je tri sestričine koje su spavale. Sedmogodišnja Ljubica kada je videla da kuća gori, uplašila se i umesto da izađe napolje, otišla je u drugu sobu, gde se onesvestila i tu, nažalost, nastradala.

Kako saznajemo, telo sedmogodišnje devojčice danas će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, a posle toga kada bude utvrđen tačan uzrok smrti, zakazaće se datum sahrane.

Lepe i ohrabrujuće vesti nema ni iz Instituta za majku i dete, gde je zbrinuta najmlađa devojčica od četiri godine. Prema našim informacijama, ona je priključena na respirator i lekari joj se i dalje bore za život.

Istraga o ovoj tragediji još nije završena, a prema nezvaničnim informacijama vatru je izazvala sveća koju su koristili jer nisu imali električnu energiju. Porodica je živela u neuslovnoj kući na početku naselja iz pravca Sremske Mitrovice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)