VOZAČ "MERCEDESA" U UTORAK KOD TUŽIOCA: Istraga o pogibiji petogodišnjeg dečaka iz Kostolca na periferiji Požarevca

D. N.

12. 04. 2021. u 21:19

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu u utorak će biti saslušan Stefan M. (24), sa prebivalištem u Austriji, zbog sumnje da je u nedelju uveče u Ljubičevskoj ulici svojim "mercedesom" usmrtio petogodišnjeg A. B. iz Kostolca.

ВОЗАЧ МЕРЦЕДЕСА У УТОРАК КОД ТУЖИОЦА: Истрага о погибији петогодишњег дечака из Костолца на периферији Пожаревца

Foto: D.N.

Nakon saslušanja, po krivičnoj prijavi za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda odlučivaće o određenju pritvora.

Za ovo krivično delo, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Teška nesreća, za koju se tereti Stefan M., dogodila se u na periferiji Požarevca, oko 18 sati. U Ljubičevskoj ulici nalazi se kuća ujaka stradalog dečaka, koji je u dvorištu, pod šatrom, slavio punoletstvo. Dok je dete bilo na ulici, kao gost na proslavi pristigao je Stefan sa svojom devojkom, vozeći "mercedes karavan". Dok se preparkiravao, on je zadnjim delom vozila udario dečaka koga niko od prisutnih nije primetio. Mališan je tom prilikom zadobio teške povrede, od kojih je ubrzo preminuo, i pored svih napora lekara Opšte bolnice da ga spasu.

Vozač je ubrzo uhapšen i priveden, a određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Njemu je urađen alkotest, kojim je ustanovljeno da, u trenutku nesreće, nije bio pod dejstvom alkohola. Porodica i prijatelji nastradalog dečaka u ponedeljak su se na društvenim mrežama opraštali od tragično poginulog petogodišnjaka.

- Anđele moj, neka te anđeli čuvaju. Voli te baka - napisala je Daliborka B., baka po ocu malog A. B. - Počivaj u miru anđele moj, večno ćeš biti u dedinom srcu - glasi objava dečakovog dede Slađana K.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna