GORELO NA VIŠE OD DESET HEKTARA NA FRUŠKOJ GORI: Vatrogasci posle višečasovne borbe sinoć ugasili požar kod Rakovca

Lj.P.

08. 02. 2024. u 11:20

POŽAR koji je u sredu uveče izbio kod Rakovca u beočinskoj opštini, posle višečasovne borbe, vatrogasci su ugasili, a vatra je bila zahvatila više od deset hektara. Zahvaljujući brzoj intervenciji varogasaca-spasilaca, sprečeno je da se vatra proširi na obližnje vikendice i na šumu, a požar je posle četvoročasovne borbe savladan oko 23 sata.

ГОРЕЛО НА ВИШЕ ОД ДЕСЕТ ХЕКТАРА НА ФРУШКОЈ ГОРИ: Ватрогасци после вишечасовне борбе синоћ угасили пожар код Раковца

Foto Tanjug/AP

Vatrogasci su alarmirani u sredu oko 19 časova, da u ataru Rakovca, na obroncima Fruške gore, gori nisko rastinje, odnosno suva trava. Vatrogasci su za petnaestak minuta bili na terenu, gde je gorelo na više od deset hektara. Vatra je pretila da se proširi u nekoliko pravaca, ali zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, plamen se nije proširio na vikendice i na šumu.

Na intervenciju su, saznajemo, najpre stigli vatrogasci iz Beočina, sa dva vozila, a ubrzo su im se pridružile i kolege iz novosadske vatrogasno-spasilačke brigade, njih osmorica sa četiri vozila.

U gašenju velikog požara, koji se sinoć mogao videti iz gotovo svih delova grada, učestvovali su i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kaća, Budisave, Petrovaradina, Begeča i Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)