BEBA TOKOM POROĐAJA NIJE BILA UGROŽENA: Oglasila se bolnica u Šapcu posle smrti novorođenčeta

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 01. 2023. u 22:50

POVODOM medijskih napisa o smrti novorođenčeta i optužbi za nesavesno postupanje lekara, Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu oglasila se saopštenjem za javnost u kom se ističe da je trudnica u porodilište primljena 7. januara uveče, a po dolasku urađeni su joj laboratorijski nalazi koji su bili uredni.

БЕБА ТОКОМ ПОРОЂАЈА НИЈЕ БИЛА УГРОЖЕНА: Огласила се болница у Шапцу после смрти новорођенчета

Foto: V.Mitrić

Dva dana kasnije, 9. januara, kako kažu u toj šabačkoj ustanovi, "u večernjim satima trudnica je dobila porođajne bolove".

- Uprkos pokušajima da se trudnica porodi prirodnim putem, odnosno vaginalno, doneta je odluka da bude porođena carskim rezom, s obzirom na to da je uočeno da bebina glava stoji visoko nad karličnim ulazom - navode iz Opšte bolnice u Šapcu.

- Sve vreme praćeni su vitalni parametri i bebe i majke, odnosno CTG zapisi bili su sve vreme dobri. Ovo navodi na zaključak da beba tokom rađanja nije trpela bolove niti je na bilo koji način bila ugrožena ili da je pretrpela traumu.

Dete je, ističu, "rođeno 10. januara, po rođenju beba je odmah zaplakala, a na osnovu opšteg stanja dobila je visoku ocenu 9".

- Osam sati kasnije, prilikom podoja uočeno je da novorođenče ima problem sa disanjem. Hitno je pozvan pedijatar koji donosi odluku da dete bude prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde bi se uradile dodatne pretrage. Dete je sanitetom otpremljeno na dečju kliniku, gde tokom noći dolazi do pogoršanja stanja, potom i smrti novorođenčeta. Naložena je obdukcija nakon koje će se znati tačan uzrok smrti deteta -veleu u OB u Šapcu, koja je formirala komisiju koja će obaviti unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, a vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja po hitnom postupku biće obavljen već u ponedeljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024