SEDMORO SE OTROVALO OD AMONIJAKA IZ CISTERNE KOJA SE PREVRNULA KOD PIROTA: Imaju opekotine

V.Ć.

25. 12. 2022. u 20:09

U NIŠKI Univerzitetski klinički centar primljeno je sedmoro pacijenata zbog posledica trovanja amonijakom usled curenja iz cisterne koja je sletela sa pruge između Pirota i Bele Palanke.

СЕДМОРО СЕ ОТРОВАЛО ОД АМОНИЈАКА ИЗ ЦИСТЕРНЕ КОЈА СЕ ПРЕВРНУЛА КОД ПИРОТА: Имају опекотине

Foto: V.Ć.

Kako saznajemo među onima koji su se suočili sa posledicama curenja ima i vatrogasaca iz Pirota, kao i tridesetak građana koji su se obratili prijemnoj službi. Sedmoro je prebačeno u niški UKC, sa stabilnim vitalnim oparametrima. Prema rečima dr Gorana Petrovića, direktora pirotske Opšte bolnice, među primljenima je  i jedno dete. Svi koji su primljeni u pirotsku Bolnicu, nakon intervencije lekara i ispiranja pušteni su kućama. Na intervenciju lekara trenutno čeka desetak građana s alakšim tegobama. Sanaciju zagađenog područja, saznajemo, obaviće specijalizovana ekipa spasilaca  iz Niša, koja je već na putu ka Pirotu.

Inače, na pomenutoj pruzi su isklizuća sve učestalija. Zbog očajnog stanja u kome se nalazi ova međunarodna soabraćajnica, ovde saobraćaju samo teretni vozovi kojima se prevozi gas, gvožđe, cement i drugi teški tereti iz Bugarske i Turske.  Poslednje isklizunće teretnog voza desilo se pre nešto više od dva meseca i to u pirotskoj Železničkoj stanici.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)