PORODICE U CRNO ZAVIJENE: Marko i Stevan tragično nastradali u preduzeću "MTI" u Kraljevu - "Video sam preminulog sina u bolnici" (FOTO)

G.Ćirović

03. 12. 2022. u 21:30

U NESREĆI koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u petak, oko 23 sata, u kraljevačkom preduzeću za preradu drveta „MTI“, tragično su nastradala dva radnika – Marko Milenković (31) i Stevan Zdravković (24).

ПОРОДИЦЕ У ЦРНО ЗАВИЈЕНЕ: Марко и Стеван трагично настрадали у предузећу МТИ у Краљеву - Видео сам преминулог сина у болници (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Kako saznajemo, nesreća se dogodila kada se na njih dvojicu i još jednog dvadesetšestogodišnjeg kolegu, obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili. Pod ogromnim teretom i bez vazduha, jedan radnik je preminuo na licu mesta, drugi je podlegao povredama u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu uprkos ogromnim naporima lekara da ga reanimiraju, dok je treći radnik nekako uspeo sa se spase.

- Video sam preminulog sina u bolnici. Nije imao nikakve povrede na sebi. Očigledno da nije mogao do vazduha. Radio je u petak prvu smenu, a onda je uveče otišao da očiste taj silos. Eto, kako se završilo. Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, moj Marko nas je zauvek napustio. Velika nesreća nas je zadesila – nemoćno šireći ruke kaže Markov otac, Miladin Milenković.

- Dolazio nam je kolega koji se spasio, jedva govori. A, i šta tu ima da se priča, ništa Marka ne može da nam vrati.

Foto: G.Šljivić

Marko Milenković

Markova supruga Olivera u dvorištu porodične kuće od tuge za tragično nastradalim suprugom ne može da dođe do reči.

- Imamo četvorogodišnju kćerkicu, a bebu smo očekivali u februaru. Ne mogu da govorim, razumite me, u drugom stanju sam – kroz suze teško izgovara Olivera.

O njenom tragično nastradalom suprugu rođaci, prijatelji i komšije koje zatičemo ispred dvorišta govore samo najbolje.

- Vredan i pošten momak, dobar otac i suprug. Obožavao je svoju kćerkicu, radovao se bebi, ali eto, nešto njemu i Oliveri nije dalo da zajedno dočekaju novu radost i ispune sve planove o kojima su sanjali – kaže jedan rođak.

Foto: G.Šljivić

Porodična kuća Milenkovića

Slično o Markovom mlađem, takođe tragično nastradalom kolegi Stevanu Zdravkoviću govore i njegovi prijatelji u selu Vitkovac nadomak Kraljeva. U porodičnoj kući trenutno je samo baka, pa nas ljubazno mole da je ne uznemiravamo.

- Mnogo teško je sve ovo podnela. Majka i brat završavaju formalnosti u bolnici, a otac treba da doputuje iz inostranstva – objašnjavaju prijatelji.

Sve njih je, kako kažu, teško pogodila vest o ovoj nesreći. Izgubili su više nego dobrog i odanog prijatelja.

Foto: G.Šljivić

Stevan Zdravković

- Bio je to momak za primer, jedan u milion. Nije zaslužio da ode na ovakav način, ni mi da ga ovako zauvek izgubimo – naglašavaju Stevanovi drugari. - Celo selo tuguje za njim. Svi su u šoku.

Sahrana posmrtnih ostatataka Marka Milenkovića, kako saznajemo u porodici, biće obavljena u ponedeljak na gradskom groblju u Kraljevu, dok će termin sahrane Stevana Zdravkovića biti naknadno određen.

U PREDUZEĆU – BEZ KOMENTARA

NIKO od nadležnih u preduzeću u kojem se nesreća dogodila nije bio raspoložen za izjave. Na ulazu nas je sačekala zaključana kapija, dok su nas pripadnici obezbeđenja ljubazno obavestili da „niko nije u stanju da razgovara sa novinarima“.

U svakom slučaju, povodom ove nesreće pune ruke posla svakako će imati i inspekcijske službe koje bi trebalo da utvrde da li su ispoštovane sve procedure zaštite na radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!