MAJKE PLAČU, NE VERUJU DA IM SE SINOVI NEĆE VRATITI: Danas i sutra sahrane četvorice mladića iz Čačka koji su poginuli u udesu za vikend

V. Ilić

28. 06. 2022. u 08:00

NIKOLA, bez tebe ništa više neće biti isto, neka te anđeli čuvaju, jer ti si anđeo.

МАЈКЕ ПЛАЧУ, НЕ ВЕРУЈУ ДА ИМ СЕ СИНОВИ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Данас и сутра сахране четворице младића из Чачка који су погинули у удесу за викенд

Foto: Printskrin

Ovim rečima na umrlici Nikole Zekavice (18), jednog od četvorice mladića koji su u noći između subote i nedelje nastradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u mestu Jančići kod Čačka, oprostili su se njegovi najmiliji - majka Snežana, otac Aleksandar, stariji brat Ilija i baka Olivera.

Odmah do Nikoline, umrlica Ognjena Vasiljevića (19), sina Senke i Bora, neutešnih roditelja, koji još ne mogu da poveruju da njihov jedinac više neće prekoračiti kućni prag.

Nikola i Ognjen biće sahranjeni danas na gradskom groblju u Čačku, i to u 15, odnosno u 11 časova.

Njihovi saputnici i prijatelji, sa kojima su zajedno otišli u smrt - Ivan Stančić (19) i Luka Mićović (20) na večni počinak biće ispraćeni sutra, u 15, odnosno u 13 časova, takođe na čačanskom groblju.

Mladići su u subotu uveče bili na žurci u iznajmljenoj vikendici u selu Jančići, koju je organizovala njihova drugarica povodom proslave punoletstva. Tu su se zadržali pola sata, kada su rešili da se vrate za Čačak. Vasiljević je bio vozač "suzuki vitare", dok je na mestu suvozača sedeo Stančić, a na zadnjem sedištu su bili Zekavica i Mićović. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, Vasiljević je na samo oko kilometar udaljenom mestu od vikendice izgubio kontrolu nad vozilom, najverovatnije usled neprilagođene brzine, sleteo je sa puta i auto je upao u potok Jolovac, koji se uliva u reku Kamenicu.

Nesreća se dogodila između dva i pola tri ujutru, a njihova beživotna tela u smrskanom autu pronađena su tek sedam sati kasnije, kada je pozvana i policija i Hitna pomoć, čiji su lekari, nažalost, tada mogli samo da konstatuju smrt četvorice mladića. Prema još nepotvrđenim rezultatima istrage, smrt je kod svih mladića nastupila trenutno, usled teških zadobijenih povreda u udesu. Prema rezultatima obdukcije, svi su preminuli od preloma vrata. Druge povrede su bile beznačajne, jer je reč uglavnom o ogrebotinama. Niko od njih, nezvanično saznajemo, nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci. Auto je bio potpuno smrskan, pa su vatrogasci morali da seku vozilo kako bi izvukli njihova tela.

- Taj džip u kome su bili nije, koliko znam, Ognjenov. To je bio auto prijatelja njegovog oca. Drug mi je pričao da se vozio nedavno u njemu i kaže da je veoma loš auto, da čak nije imao ni sigurnosne pojaseve - kazao nam je poznanik nastradalih momaka. - Čuo sam da se nisu otvorili ni vazdušni jastuci, ako ih uopšte ima, jer se radi o autu starije proizvodnje.

Svi koji su poznavali četvoricu mladića, za njih imaju samo reči hvale. Nikola je bio posebno dete, odličan đak čačanske Gimnazije, veoma nadaren za nauku. Nedavno je završio treću godinu, trenirao je i fudbal u Borcu, a planirao je da po svršenoj srednjoj školi upiše FON u Beogradu. Nedavno je proslavio punoletstvo. Njegov najbolji drug bio je Ognjen, maturant Gimnazije, ispred koga su bili planovi za dalje školovanje. Sin jedinac, omiljeni u društvu, veliki šaljivdžija.

- Uvek bi nas zasmejavao, sa njim je uvek bilo zanimljivo - ispričali su nam njihovi prijatelji. - Nismo imali hrabrosti da idemo kod roditelja kući da izjavimo saučešće. Pokušali smo, ali smo prilikom prilaska kući čuli njihove majke koje ponavljaju da će se njihovi sinovi vratiti, da nije istina da su nastradali. Nismo mogli da uđemo... Steglo nas je nešto u grudima... Ne znam kako ćemo izdržati ove naredne dane i četiri sahrane... Kako ćemo bez njih...

Ivan je bio maturant Ekonomske škole, dok je Luka lane završio ovu školu. Pre desetak dana, Ivan je, saznajemo, imao nezgodu, kada je pao sa skutera, i tada je polomio nogu. On je sa drugovima došao na žurku sa štakama, pa se, najverovatnije, zbog toga nisu dugo ni zadržavali u Jančićima. Zanimljivo je da je odmah nakon što su oni otišli iz vikendice reagovala policija, kojoj je prijavljena tuča na žurci, a provod mladih je potom prekinut.

ISTRAGA

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu su nam rekli da je na uviđaju saobraćajne nesreće prisustvovao dežurni zamenik javnog tužioca.

- Okolnosti i uzroci ove velike tragedije biće istragom utvrđeni - kaže portparol OJT u Čačku Vladimir Perišić.

Grad Čačak je proglasio dvodnevnu žalost zbog pogibije četvorice mladića.

 

VOZAČKA

KAKO saznajemo, vozač automobila Ognjen Vasiljević posedovao je važeću vozačku dozvolu. Ispit je polagao još dok je bio maloletan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)