ZBOG POŽARA EVAKUISANO 40 STANARA: U vatrenoj stihiji izgorelo 100 kvadrata, plamen gasilo 11 vatrogasaca (FOTO/VIDEO)

V. Ć.

28. 04. 2022. u 19:19

DVA stana površine oko 100 kvadrata izgorela su danas popodne u požaru koji je planuo u potkrovlju jedne zgrade u Kraljevu.

ЗБОГ ПОЖАРА ЕВАКУИСАНО 40 СТАНАРА: У ватреној стихији изгорело 100 квадрата, пламен гасило 11 ватрогасаца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: G. Šljivić

Vatrena stihija je, oko 17.30, zahvatila potkrovlje stambene zgrade u Ulici Olge Jovičić Rite, srećom nije bilo povređenih, ali je pričinjena značajna materijalna šteta.

Prema nezvaničnim informacijama, vatra je izbila u jednom od dva stana u potkrovlju ulaza 17 i 15 i preko krova počela brzo da se širi. Osetivši gust dim svi stanari su brzo evakuisani iz svojih domova, a ubrzo su na mesto požara pristigli i pripadnici kraljevačke vatrogasno-spasilačke jedinice.

Kako kažu komšije, požar je najverovatnije izbio ljudskom nepažnjom i potom brzo zahvatio drvenu krovnu konstrukciju.

- Priča se da je komšinica zaboravila nešto na šporetu. Važno je da su svi živi i nepovređeni, sve drugo može da se nadoknadi. Za sada samo možemo da pretpostavljamo kolika je šteta u izgorelim stanovima, kao i u onima ispod nakon gašenja – kaže jedan od stanara zgrade.

Povodom požara se oglasila i policija. Saopšteno je da je vatroglasnoj službi u 17.55 prijavljen je požar.

- Intervencisalo je 11 vatrogasaca sa četiri vozila. Nema povređenih i ugroženih, preventivno je evakuisano 40 stanara. Požar je lokalizovan, radi se na likvidaciji - saopštila je policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja