"ONESVESTIO SAM SE I PAO" Ispovest rudara povređenog u nesreći - "Sledeće čega se se sećam je da me neko vuče napolje" (VIDEO)

J.Ćosin

02. 04. 2022. u 10:08

DAN žalosti proglašen je u mestima gde su živela osmorica rudara koja su juče poginula u jami rudnika uglja "Soko". Šestorica poginulih rudara su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje, jedan iz Trgovišta.

ОНЕСВЕСТИО САМ СЕ И ПАО Исповест рудара повређеног у несрећи - Следеће чега се се сећам је да ме неко вуче напоље (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Slađan Dimitrijević, jedan od rudara zbrinutih u Aleksinačkoj bolnici oporavio se od trovanja metanom u u jučerašnjoj nesreći u rudniku.

Kako kaže, sve se odigralo vrlo brzo i da su spašeni prisebnošću starijeg kolege.

- Bili smo na radilištu i jedan stariji kolega rekao je: Metan! Krenuli smo da se povlačimo prema izlazu. Međutim, onesvestio sam se i pao. Sledeće čega se sećam je da me neko vuče i da dišem svež vazduh -  rekao je Dimitrijević.

On je kazao da nije imao druge tegobe osim gubirka svesti. Rekao je da je još pod utiskom onoga što se dogodilo i da će ga to što se dogodilo sigurno sustići narednih dana.

Podsetimo, u nesreći koja se juče dogodila u rudniku "Soko" kod Sokobanje poginulo je osmoro radnika a dvadeset ih je povređeno.

Preminuli su rudari Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).

Prvi deo istrage je pokazao da su se stradali rudari ugušili od velike količine metana. Njihova tela su na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

"NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO!" Rudari predosetili tragediju?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave