VELIKI POŽAR U SUBOTICI: Nadvio se crni dim, meštani očajni (VIDEO)

J. L.

22. 03. 2022. u 16:59

U BLIZINI Gradske deponije u Subotici, između Verušićke ulice i Veterinarskog zavoda Subotica, danas oko 13.30 časova izbio je požar velikih razmera.

ВЕЛИКИ ПОЖАР У СУБОТИЦИ: Надвио се црни дим, мештани очајни (ВИДЕО)

foto J.L.

Vatri je pogodovao i vetar te se vrlo brzo proširio duž celog poteza. Povređenih, srećom, nije bilo, vatra nije zahvatila Gradsku deponiju, a stanovnicima okolnih kuća pričinjena je materijalna šteta.

Sa vatrenom stihijom borilo se desetak vatrogasnih vozila,  Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i dobrovoljnih vatrogasnih društava. U pripravnosti su i vozila i ljudstvo JKP „Čistoća i zelenilo“ kako bi reagovali ukoliko plamen i nju zahvati.

Kako saznajemo na licu mesta, požar je prouzrokovao ljudski faktor i zapaljena slama. Sa suvim rastinjem su goreli i plastika, papir i drugo što je bilo bačeno kraj puta, te je se gust crni dim nadvio nad Aleksandrovom, gde je buknuo požar, ali i drugim delovima grada.

- Sve što smo imali u dvorištu nam je izgorelo. Sve je pepeo. Znam ko je to uradio i sve ću ispričati policiji - priča nam Ivica Dimović,čije dvorište je najviše stradalo. - Kuću smo srećom uspeli da spasimo, niko nije povređen. Kolika je šteta - ogromna.

Gašenje požara je još uvek u toku, ali je situacija pod kontrolom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu