SAHRANE IH TEK KAD KOMŠILUK ZOVE POLICIJU: U porodici Dimitrijević iz Glogovca tela čak četvoro preminulih počela da se raspadaju pre ukopa

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 02. 2022. u 09:24

BEŽIVOTNO telo Dragana Dimitrijevića (69) iz Glogovca nadomak Jagodine, koje je već počelo da truli, policija je preksinoć pronašla na kauču u porodičnoj kući. Telo njegovog sina Nenada (42) pronađeno je u dvorištu.

САХРАНЕ ИХ ТЕК КАД КОМШИЛУК ЗОВЕ ПОЛИЦИЈУ: У породици Димитријевић из Глоговца тела чак четворо преминулих почела да се распадају пре укопа

Foto: Z. Gligorijević

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, ni na jednom telu nisu primećeni tragovi nasilja, pa istražitelji veruju da su obojica preminula prirodnom smrću. Naložena je obdukcija, posle koje će se znati kada su i kako preminuli otac i sin.

Policiju su pozvale komšije, jer se iz njihovog dvorišta širio nesnosan miris, a nisu ih viđali ni u seoskoj prodavnici.

- Sinoć kad je policija došla i otvorila vrata kuće, osetio se užasan smrad. Nenad je verovatno dugo držao mrtvog oca Dragana u kući, kao što je i on pre tri godine puna dva meseca čuvao mrtvu majku Milku. Posle Milke umro je i Draganov otac Milan. Njega je čuvao dok nisu došli iz preduzeća "Standard" da ga sahrane. Sada je Nenad čuvao mrtvog oca Dragana najmanje tri nedelje. Čudi me da bar on nije znao da država donira sve što je potrebno za sahranu - kaže komšija Novica Đorđević i dodaje da je Nenada poslednji put video pre tri dana.

Draganovu majku Milku (82) marta 2018. godine pronašla je policija, koja je takođe izašla po pozivu meštana zbog smrada koji se širio iz njihove kuće. Utvrđeno je da je Dragan nije sahranio ne zbog koristoljublja, već zbog toga što nije imao novac da pokrije troškove ispraćaja. Tada je za naš list rekao da od opštine ili Centra za socijalni rad nije hteo da traži novac za pogrebne troškove, jer nije hteo nikome ništa da duguje.

- Četiri godine su živeli bez struje. Dragan dugo nije mogao da ostvari penziju, koju je zaradio u "Pomoravci" posle 24 godine radnog staža, jer nije imao ni ličnu kartu. Posle je počeo da prima po dvadesetak hiljada. Pomagala mu je i supruga, koja je odavno otišla u Švajcarsku, ali, sve je, uglavnom, išlo na alkohol. Znam da mu je žena platila i dug za struju, ali nikada nije mogao da dobije priključak, jer nije uspeo da legalizuje kuću - dodaje Đorđević.

MRTVA SVEKRVA MESECIMA BILA U KUĆI

ZANIMLjIVO je da je u istom selu 2005. godine Dušanka tri meseca čuvala leš svoje svekrve Radmile Vulić (78). I ona je policiji izjavila da nije imala novca da plati sprovod. Njeno raspadnuto telo policija je takođe pronašla u porodičnoj kući nakon anonimne prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)