DECU SMEŠTAJU U HRANITELJSKE PORODICE: Nadležni doneli odluku nakon smrti trogodišnjeg dečaka u Nišu

J. Ćosin

31. 01. 2022. u 13:47

BEBA od pet i po meseci i devojčica (4) iz porodice u Nišu, gde je nakon opekotina od vode preminuo dečak (3), biće smeštene u dve hraniteljske porodice, potvrdio je za Kurir Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad.

ДЕЦУ СМЕШТАЈУ У ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ: Надлежни донели одлуку након смрти трогодишњег дечака у Нишу

Foto: Privatna arhiva

- Beba će biti smeštena u specijalizovanu hraniteljsku porodicu jer ne može svako da čuva tako malo dete, a devojčica (4) u drugu. Stručni tim je razgovarao s bakom pre pola sata i ona se složila da ne može toliki teret da podnese jer sledi sahrana, a i protiv nje su pokrenute mere. To je privremena mera, neće to biti za stalno. Pratimo celu situaciju oko te tragedije, tako da ćemo najadekvatnije da reagujemo - rekao je Jović.

Nišlijka T. S. (32) osumnjičena da je nemarom izazvala smrt trogodišnjeg sina, na saslušanju pred Osnovnim javnim tužilaštvom branila se ćutanjem.

Kako saznajemo u tužilaštvu, s obzirom na ovakvu njenu odbranu, predloženo je da joj se odredi pritvor do 30 dana. 

- Kako ona nije doprinela rasvetljavanju okolnosti ovog događaja, a posebno jer su kod deteta ustanovljene i neke povrede u predelu lica, koje navode na sumnju u njenu verziju događaja, biće predložen pritvor - naveli su u ovoj pravosudnoj instituciji. 

O pritvoru je sinoć odlučio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)