MOJE ZLATE VIŠE NEMA: Jovica u suzama posle pogibije supruge, nesrećnu ženu ubila bandera

E. V. N.

18. 11. 2021. u 08:50

SVEGA ima, samo moje Zlate više nema. Jao, Zlato! - neutešno je juče kroz suze govorio Jovica Živković, čija je supruga (64) nekoliko trenutaka ranije nastradala u saobraćajnoj nesreći u Mirijevskom bulevaru u Beogradu.

МОЈЕ ЗЛАТЕ ВИШЕ НЕМА: Јовица у сузама после погибије супруге, несрећну жену убила бандера

Telo žene prekriveno na ulici, Foto N. Skenderija

Na nesrećnu Zlatu Živković pala je bandera na koju je prethodno naleteo vozač automobila marke BMV. Auto, koji se iz pravca Mirijeva velikom brzinom kretao prema Višnjičkoj ulici, sleteo je sa kolovoza i udario u uličnu svetiljku. Mladić, koji je, kako se sumnja, izazvao ovu tragediju, ubrzo je uhapšen.

Policija je saopštila da je zbog sumnje da je izazvao "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" zadržan D. K. (21).

- Osumnjičeni, kako je utvrđeno, ne poseduje vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu - kažu u MUP.

Jovica Živković, Foto N. Skenderija

Kako je za "Novosti" rekao izvor blizak istrazi, D. K. je priznao da je vozio BMV. On nije bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Automobil kojim je upravljao nije bio registrovan.

Osim D. K., u automobilu je bio još jedan mladić, za kojeg se pretpostavljalo da je pobegao sa mesta nesreće. Kasnije se ispostavilo da je on odmah zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je zadobio. Narednih dana biće proverene sigurnosne kamere, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

BMV posle udesa, policija uhapsila vozača, Foto N. Skenderija

Na mestu nesreće, uplakani suprug stajao je dugo sa članovima porodice, koji su palili sveće. On je bio i delimični očevidac nesreće.

- Pre sedam dana sam operisao srce, pa smo izašli malo da prošetamo - neutešno je pričao Jovica okupljenima.

- Zlata mi je rekla da ide do prodavnice i da ja idem polako. Ugledao sam automobil koji gubi kontrolu i onda se čuo jak udarac. Video sam kako kola udaraju u stub ulične rasvete. Zvao sam Zlatu, ali njen telefon je bio nedostupan. Znao sam da se nešto loše dogodilo.

Kako je ispričao, vozač automobila je divljao ovim beogradskim bulevarom, a on je pomislio da će vozač poginuti.

Prema rečima očevidaca, scena je bila jeziva. Žena je ležala na trotoaru, svuda su bili delovi automobila.

- Tu je bio i njen suprug, mi smo pokušali da ga utešimo, ali bezuspešno. On je toliko bio potresen da nismo znali šta da radimo. Pretpostavljam da žive u blizini, jer im je ubrzo stigao i sin. Okupilo se dosta ljudi. Nadali smo se da će, ipak, preživeti, ali lekari su samo mogli da konstatuju smrt - ispričao je stanar obližnje zgrade.

UPALjENA SVEĆA

NAKON završene istrage i ponovnog puštanja saobraćaja kroz Mirijevski bulevar, još je bilo srče i delova automobila. Bili su vidljivi i tragovi kočenja. Pored tragova krvi, na mestu gde je Zlata izdahnula, porodica je upalila sveću.

Foto N. Skenderija

PORODICA BRANI MLADIĆA

NA mestu nesreće brzo su se okupili prijatelji i rođaci vlasnika BMV, koji su tvrdili da D. K. u trenutku udesa nije upravljao vozilom, već da je to činio mladić koji je bio u "test vožnji automobila" i koji je nakon nesreće pobegao.

- Vozač je pobegao, a uhapsili su D. K., koji je samo bio s njim u autu, jer mu je prodavao vozilo - rekao je poznanik uhapšenog.

- Žao mi je žene koja je poginula, ne znamo kako se tu zadesila baš kad je pala bandera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije