ALEKSANDAR (17) POZAJMIO MOTOR I POGINUO Baka neutešna: "Rekao da ide po devojku i da kupi prsten" (FOTO)

J. Ćosin

20. 09. 2021. u 15:37

ČITAV dan je brao kukuruz, oprala sam mu patike pre nego što je otišao da se vidi sa društvom. Pitala sam ga kud je krenuo, a kako je uvek bio šaljivdžija i tada se našalio da ide po devojku i da joj kupi prsten.

АЛЕКСАНДАР (17) ПОЗАЈМИО МОТОР И ПОГИНУО Бака неутешна:  Рекао да иде по девојку и да купи прстен (ФОТО)

Foto: J.Ćosin

Kad nam je na vrata zakucala policija, sledili smo se.

Kazali su da je sve gotovo i da su telo poslali na obdukciju. Ne mogu da shvatim da ga više nema, bio mi je zlatan, vredan, nije pio. Radovao se osamnaestom rođendanu, nedavno je bio kod druga, kazao je da je kod njega bilo malo gostiju, a da on želi veliko slavlje. Jao meni, moje zlatno dete.

Ovako kroz suze i jecaj opisuje crnu nedeljnu noć baka Vera Savić čiji je unik Aleksandar S. (17) iz merošinskog sela Azbresnica stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 21.50 sati u susednom Jovanovcu, kada je nesrećni mladić pozajmio je motor "Yamaha" od druga da ga isproba. Spustio se iz Azbresnice u susedni Jovanovac gde je na jednoj krivini izgubio kontrolu, udario u stub od jedne kapije i na licu mesta preminuo.

Tinejdžer nije imao zaštitnu kacigu koja je možda mogla da mu sačuva život, s obzirom na to da je u betonski stub udario glavom. Nesreći je zasigurno doprinelo i neiskustvo, jer Aleksandar nije imao dozvolu za upravljanje motociklom, a tehnička ispravnost dvotočkaša je takođe upitna jer nije bio registrovan.

Foto: J.Ćosin

 

Nesreća se dogodila ispred kuće meštanina Jovanovca, Jorgovana Bankovića koji priznaje da se još oporavlja od stravičnog prizora.

- Juče sam sahranio taštu, pa sam čitavog dana raščišćavao kuću nakon odlaska ljudi koji su je ispratili na poslednji počinak. Oko 22 sata bio sam zauzet uklanjanjem gajbi i flaša. Odjednom sam začuo zvuk motora, a zatim strašan tresak. Supruga se prepala, pomislila je da sam nešto oborio. Istrčao sam na ulicu, imao sam šta da vidim. Dečko je ležao nepomičan, prišao sam mu i proverio puls, nije davao znakove života. Neopisivo je ono što sam video, krv je bila svuda, shvatio sam da nije imao nikakve šanse da preživi. Znam ga dobro, ali je bio u takvom stanju da ga nisam prepoznao. Ubrzo su došli neki mladići i kazali mi o kome se radi - opisuje Banković nesreću.

Foto: J.Ćosin

 

S obzirom na to da je penzionisan posle policijske službe, Jorgovan je odmah preduzeo mere da spreči da još neko strada na ovom inače veoma prometnom putu.

- Otrčao sam po trokute, upalio pokazivače i pozvao Hitnu pomoć i policiju. Ništa više nisam mogao da uradim. Ne znam zbog čega je došlo do nesreće, neposredno pre tog mesta je krivina, moguće je da ga je izbacila, a na kolovozu ima i peska, pa je moguće da je proklizao - kazuje uznemireni čovek.

U kući nastradalog mladića u ponedeljak je teklo mnogo suza. Brojni rodbina i prijatelji okupili su se kako bi se našli porodici u najtežim trenucima.

Njegov rođak Žarko Perić i tetka Violeta Maletić skrhani od bola o mladiću imaju samo reči hvale.

- To je bilo jedno vredno dete, terao je drva, kukuruz, đubre na njivu. Tog jutra sam ga video sa dve prikolice, čitav dan je vozio kukuruz. Uveče je izašao da se vidi sa društvom, baba mu je kazala da se vrati ranije, danas je trebalo da nastave da beru kukuruz, i eto šta ga snađe - kazao je potrešeni rođak.

Foto: J.Ćosin

Mesto gde je Aleksandar stradao

Violeta kaže da motocikl na kome je stradao nije bio njegov.

- On je imao motor, ali manji, ovaj je bio snažniji, izgubio je kontrolu, moguće je da je i brzo vozio. Bilo je i malo kiše, možda je kolovoz bio klizav. Ko zna šta se stvarno desilo, ali je Aleksandra koštalo života - rekla je Snežana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!