NOVI DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE U NEMAČKOJ: Vozač BMV nije kočio pre udarca u kamion?

I. Stanojević

25. 06. 2021. u 22:00

TRAGEDIJA u okolini nemačkog grada Regensburga koja je ugasila četiri života mladih ljudi iz Aleksinca, presedan je čak i za auto-puteve u Nemačkoj, gde teške saobraćajne nesreće nisu retkost.

НОВИ ДЕТАЉИ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ У НЕМАЧКОЈ: Возач БМВ није кочио пре ударца у камион?

Foto S Printskrin br.de

U svet su, iz ovog dela Evrope, poslate stravične slike izvlačenja tela Nikole Stankovića (30), Milana Lepojevića (27), Srđana Asanovića (31) i Miloša Utkovića (33). Policija intenzivno radi na istrazi, da bi došla do saznanja šta je dovelo do sudara putničkog automobila i kamiona.

Policija i tužilaštvo u ovom gradu u najjužnijoj saveznoj pokrajini Bavarskoj, još ne saopštavaju javnosti nikakve informacije o ovoj nesreći koja je u svim medijima prozvana "horor saobraćajkom". To je, inače, praksa u ovoj zemlji da bi se sprečio eventualni uticaj na dalji tok istrage.

Činjenica da je uviđaj trajao satima i da šteta, prema prvim proračunima, premašuje 15.000 evra, svrstava nesreću u kojoj su život izgubili srpski državljani, u kategoriju najtežih. Auto-put A3 bio je, na ovom svom delu, od Regensburga ka Nirnbergu, zatvoren od momenta nesreće koja se dogodila oko 9.30 sve do 15 časova, navodi "Frakfurter algemajne cajtung".

Foto: Društvene mreže

Stradali Aleksinčani Nikola Stanković (30), Milan Lepojević (27), Srđan Asanović (31) i Miloš Utković (33)

Nemački mediji pišu da je vozač kamiona, Mađar star 41 godinu još u šoku, iako nije pretrpeo fizičke povrede. Još je nepoznato šta je vozača BMV-a, sa nemačkim tablicama, navelo na potez koji je doveo do četvorostruke pogibije. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da vozač putničkog automobila nije kočio pre nego što je, svom silinom, udario u kamion sa mađarskim tablicama.

Zbog činjenice da je reč o nesvakidašnjoj teškoj saobraćajki, na lice mesta je odmah, pored ambulantnih, vatrogasnih kola i helikoptera poslat i psiholog, kao i specijalac iz policijskih redova, koji pruža utehu pogođenima u takvim situacijama. Lokalni mediji iz Regensburga i okoline pišu da su četvorica muškaraca od težine zadobijenih povreda preminuli na licu mesta. BMV u kom su se nalazili, "uništen je maltene do poslednjeg atoma", saopštila je regensburška policija.

Dva dana posle tragedije, na magistralnom auto-putu A3, između Nojtraublinga i Regensburga (do isključenja "istok"), otežan je saobraćaj. Nadležni ni juče nisu mogli sa sigurnošću da najave kad će protok vozila biti u potpunosti normalizovan.

DELOVI KOLA I CIPELA

NEMAČKI dnevnik koji izlazi u Bavarskoj, "Zidočje cajtung", piše da se BMV tako silovito zakucao u kamion da putnici u njemu nisu imali ama baš nikakvu šansu za preživljavanje. Prizor koji je ostao posle nesreće bio je jeziv, dodaje ovaj list. "Među delovima razorenog automobila ležala je i jedna cipela...", navodi list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju