NOSIO EKSPLOZIV PENTRIT: Pokrenuta istraga protiv Đ.M. iz Zemuna

Lj.P.

07. 04. 2021. u 15:43

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog Đ.M. (28) iz Zemuna, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člaana 348, stav 4 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

НОСИО ЕКСПЛОЗИВ ПЕНТРИТ: Покренута истрага против Ђ.М. из Земуна

Foto: N. Kočović

Naredbom o sprovođenju istrage, kako je danas saopštilo VJT, osumnjičenom se stavlja na teret da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabaljaju, drže i nose.

Osumnjičeni je saslušan pred javnim tužiocem, te mu je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor u trajanju do 30 dana, na osnovu čl.211 st.1 tač.3 i 4 ZKP, odnosno zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnog dela, odnosno na uznimerenje javnosti do koga je došlo a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a kako je tužilaštvo predložilo.

U nastavku istrage prikupšiće se svi dokazi i sprovesti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024