TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR: Osumnjičenima za razbojništvo preti 15 godina robije

V. Mitrić

04. 04. 2021. u 13:16

DEŽURNI tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu posle saslušanja N. M. (31), A. Č. (40), S. Đ. (45) iz Beograda, kao i A.N. (41) iz okoline Loznice i Z. G. (30) iz Mostara, koje je uhapsila loznička policija, pre tri dana, posle razbojništva u kući Milana Đurića u selu Stupnica, kod Loznice, predložio je sudiji za predhodni postupak Višeg suda u tom gradu odeređivanje pritvroa, rekao nam je Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРИТВОР: Осумњиченима за разбојништво прети 15 година робије

FOTO: V. Mitrić

Njima još teče policijsko zadržavanje do 48 časova, koje im je odredila loznička policija uz „blagoslov“ OJT Loznica.

Uhapšenoj i osumnjičenoj družini, koja se, po svoj prilici, sabrala u Loznici, za razbojništvo i pljačke preti robija do 15 godina. Jedan od oštećenih dobio je teške telesne povrede, kada je petorka upala u kuću, izigravajući policajce koji traže, tobože, ilegalne migrante.

-Sumnja se da su oni, oko 22 sata, došli do kuće šezdesetdevetogodišnjeg muškarca u okolini Loznice, koji je trenutno van zemlje, pozvonili, a potom kućepazitelja i muškarca koji su im otvorili vrata ugurali u kuću, lažno se predstavljajući kao policajci -kažu u policiji. -Njih petorica su tada, kako se sumnja, pedesetjednogodišnjeg kućepazitelja i četrdesettrogodišnjeg muškarca oborili na pod, vezali im ruke i noge, sve vreme ih udarajući i tražeći da kažu gde se nalazi sef sa novcem i zlatom.

Sumnjiče se da su ih, potom zatvorili u tuš kabinu, a onda pretražili. U navodno su ukrali 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. Jedan od oštećenih je pobegao kroz prozor kupatila i pozvao policiju.

Isto veče, patrola je pronašla N. M. i Z. G. u automobilu bosanskih registarskih oznaka i uhapsila ih, dok su, vrlo brzo, dolijala još trojica osumnjičenih za ovo razbojništvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)