UHAPŠENA BEOGRADSKA ADVOKATICA: Sumanja se da je Prevarila Ruse obećavši im srpsko državljanstvo za 200.000 evra

S. J. M.

24. 05. 2024. u 13:13

BEOGRADSKA advokatica I. B. I. (35) i njen saradnik S. P. (32) uhapšeni su zbog sumnji da su prevarili tri Rusa, dovodeći ih u zabludu da im mogu obezbediti srpsko državljanstvo.

УХАПШЕНА БЕОГРАДСКА АДВОКАТИЦА: Сумања се да је Преварила Русе обећавши им српско држављанство за 200.000 евра

Foto: Tanjug

Oni su saslušani u Prvom osnovnog tužilaštva u Beogradu, koje je predložilo da im se odredi pritvor kako boravkom na slobodi ne bi uticali na svedoke i tako ometali postupak.

Kako je saopštilo Prvo tužilaštvo advokatica nije želela da iznosi odbranu, dok je osumnjičeni S.P. negirao izvršenje krivičnog dela.

Kako se sumnja oni su u periodu od oktobra 2023.  do aprila 2024. godine Ruse doveli u zabludu da mogu da im obezbede državljanstvo Srbije. Tri Rusa su zauzvrat deponovali  200.000 evra u advokatskoj kancelariji I. B. I. Međutim, kako u ugovorenom roku ruski državljani nisu stekli srpsko državljanstvo, niti im je novac vraćen, postoje osnovi sumnje da su advokatica i S. P  izvršili krivično delo prevara. Oni se sumnjiče da se imali nameru da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Prvo tužilaštvo poziva i druge državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adrese lazar.bjovanovic@mup.gov.rs, tel. +381648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)