ZAJEDNIČKA POLICIJSKA AKCIJA NEMAČKE, RUMUNIJE I SRBIJE: Presečen još jedan lanac krijumčarenja migranata

Novosti online

09. 06. 2023. u 08:19

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u okviru Zajedničkog istražnog tima između Nemačke, Rumunije i Srbije učestvovali su u zajedničkom danu akcije presecanja lanca krijumčarenja iregularnih migranata preko balkanske rute.

ЗАЈЕДНИЧКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА НЕМАЧКЕ, РУМУНИЈЕ И СРБИЈЕ: Пресечен још један ланац кријумчарења миграната

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Uhapšene su četiri osobe na teritoriji Nemačke i Rumunije, dok je jedna osoba uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, a sumnjiče se da su tokom prošle i ove godine, krijumčarili oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko Srbije.

Inače, na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

Podsećanja radi, u decembru 2022. godine, formiran je Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i  Tužilaštva za organizovani kriminal u Republici Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ BAŠ IZNERVIRAO ALBANCE: Novak reagovao na ubistvo Srba na Kosovu, Pacoli sramno udario po njemu