UHAPŠEN BRAČNI PAR ZBOG VARANJA PREKO INTERNETA: Prevarom nudili pomoć u rešavanju problema pa zgrnuli milione

Јелена Илић
Jelena Ilić

04. 04. 2023. u 15:52

Bračni par iz Bačke Palanke uhapšen je pod sumnjom da su prevarili starijeg čoveka nudeći mu preko interneta rešavanja životnih problema.

УХАПШЕН БРАЧНИ ПАР ЗБОГ ВАРАЊА ПРЕКО ИНТЕРНЕТА: Преваром нудили помоћ у решавању проблема па згрнули милионе

Viši sud i tužilaštvo Smederevo / Foto N. Živanović

U saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu navodi se da je određeno policijsko zadržavanje  bračnim supružnicima Z.N. (20) i S.N. (21) iz Bačke Palanke zbog sumnje da su na internetu kreirali sajt „Presveta Behira“ i „Moćna Behira“ putem kog su za novac nudili usluge pomoći licima u rešavanju teških porodičnih i životnih problema.

„U telefonskim razgovorima održavali su oštećenog BN (77 godina) u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica da će mu rešiti životne probleme, a sve u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist. Svoje nepostojeće usluge naplaćivali su putem „Post net“ uputnica koristeći više različitih brojeva mobilnih telefona. Na taj način od oštećenog pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 7.000.000,00 dinara, te im se na teret stavlja teži oblik krivičnog dela prevara, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna, stoji u saopštenju tužilaštva.

 Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti predati javnom tužiocu radi saslušanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!