UHAPŠENI DEJAN PETAR ZLATANOVIĆ, DAMNJAN KNEŽEVIĆ... Ovo su ekstremisti koji su hteli da ubiju Vučića i nasilno sruše vlast (VIDEO)

Novosti online

16. 02. 2023. u 11:54

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su D. K. (1988), D. Z. (1971) i D. B. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok se D. B. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

УХАПШЕНИ ДЕЈАН ПЕТАР ЗЛАТАНОВИЋ, ДАМЊАН КНЕЖЕВИЋ... Ово су екстремисти који су хтели да убију Вучића и насилно сруше власт (ВИДЕО)

MUP/Jutjub printskrin Slavija info/ilustracija

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Republike Srbije.

Kako saznajemo, uhapšeni su vođa "Narodnih patrola" Damnjan Knežević, jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović i Dejan Boboček iz "Narodnih patrola".

Policija je kod Bobočeka pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J., koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično delo teška krađa.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je i I. T. (1995).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Podsetimo, sa protesta ekstremista koji su se okupili sinoć ispred zgrade Predsedništva poslate su jezive pretnje ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dok su držali govore sa bine se obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju svog govora viknuo "Ko potpiše-njega ubiše". I ultradesničar Damnjan Knežević iz takozvanih "Narodnih patrola", čiji se pripadnik Dejan Bobaček danas uputio sa snajperskom puškom na protest ispred Predsedništva, takođe je potvrdio da je njihova namera da ugroze život predsednika Vučića.

On je na protestu, između ostalog, izjavio: "Kunem vam se, spremni smo za mnogo više od nereda."

Takođe, nakon govora oni su razrušili ogradu i pokušali da upadnu u Predsedništvo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)