VELIKA ZAPLENA NA GRANICI SA RUMUNIJOM: Rekao da vozi samo nameštaj, ali je sto bio pretežak - carinici se zapanjili kad su podigli ploču

Novosti online

08. 02. 2023. u 23:54

ZAJEDNIČKOM akcijom carine i policije 8. februara 2023. godine je na prelazu Đerdap 2 sprečen pokušaj krijumčarenja preko 81.000 cigareta skrivenih u selidbenim stvarima i krovu jednog kombija.

ВЕЛИКА ЗАПЛЕНА НА ГРАНИЦИ СА РУМУНИЈОМ: Рекао да вози само намештај, али је сто био претежак - цариници се запањили кад су подигли плочу

Foto: Uprava carina

Slučaj je otkriven kada je oko ponoći na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio domaći državljanin. 

Vozač je prethodno rekao da nema ništa da prijavi, osim nekoliko kuhinjskih elemenata i stola za dnevni boravak. 

Prilikom pregleda je najpre uočeno da je pomenuti sto, koji se nalazio u tovarnom delu, neuobičajeno težak i temeljno upakovan. 

Ubrzo je otkriven i razlog za tako pažljivo pakovanje: unutrašnjost stola je bila ispunjena tesno naređanim paklicama cigareta. Carinici su potom detaljno pregledali i ostatak vozila, pa su cigarete pronašli i u prednjem delu krova kombija. 

Ukupno je otkriveno 4.070 paklica cigareta, koje su zajedno sa vozačem i kombijem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

BONUS VIDEO: UHAPŠENA DVOJICA TERORISTA SA FRANCUSKE POTERNICE - Policija upala u kamp za migrante kod Subotice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOLILI SMO DA NAM NE UBIJU MAJKU: Životna tragedija Miše Janketića - presudili joj četnici jer je bila partizanska žena