DESET KLJUČNIH TRAGOVA U ISTRAZI NESTANKA ANE VOLŠ: Ceo svet rešava misteriju isčezle Beograđanke

Novosti online

15. 01. 2023. u 15:25

MAJKA troje dece, poreklom iz Beograda, Ana Volš (39) poslednji put je viđena u Kohasetu, bogatom predgrađu Bostona, gde inače živi sa porodicom za Novu godinu. Njoj se od tada gubi svaki trag, ali policija uz pomoć svetske javnosti traga za Anom i za sada postoji 10 ključnih tragova u istrazi.

ДЕСЕТ КЉУЧНИХ ТРАГОВА У ИСТРАЗИ НЕСТАНКА АНЕ ВОЛШ: Цео свет решава мистерију исчезле Београђанке

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Walshe

Njen suprug Brajan Volš (47) uhapšen je i optužen da je obmanuo zvaničnike i lagao o tome gde se nalazio 1. i 2. januara, te se sumnjiči za ometanje istrage.

Ana krenula na aerodrom

Policija Kohaseta kaže da je Ana Volš bila u svom domu na autoputu glavnog sudije Kušing nešto posle ponoći pre nego što je uzela deo prevoza do bostonskog aerodroma Logan na let za Vašington kako bi se pobrinula za hitne slučajeve na poslu, kako je i prijavljeno.

Nejasno je ko je prijavio navodne detalje, a policija je rekla da nije mogla nezavisno da ih potvrdi – iako su potvrdili da je imala rezervisan let za Vašington za 3. januar.

Policija nije precizirala ko je prijavio da je poslednji put video Anu Volš kod kuće te noći, osim što je rekao da je to bio „član porodice“, međutim, ispostavilo se da je njen nestanak prvo prijavio Tišman Spajer, glavno obezbeđenje kompanije za koju Ana radi.

U izjavi o verovatnom uzroku se kaže da je Brajan Volš rekao policiji da je par otišao u krevet nakon što je prijatelj otišao oko 1 sat posle ponoći i da je Ana Volš otišla na aerodrom između 6 i 7 ujutru.

Brajan je takođe rekao policiji da je novogodišnje popodne proveo radeći poslove za svoju majku, ali nije viđen na video snimku obezbeđivanja iz bilo koje prodavnice, prema izjavi pod zakletvom.

Anin telefon

Prema policijskom dnevniku, telefon Ane Volš se poslednji put povezao sa tornjem za mobilni telefon u 3:14 ujutro 2. januara, u blizini porodične kuće. Njen telefon je tada isključen.

Brajan Volš je rekao policiji da je početkom 2. januara posetio sokovni bar u obližnjem gradu Norvelu, rekli su zvaničnici.

Tada je, prema navodima tamošnjih medija, kupio dva velika i tri mala šejka, a pretpostavlja se da je jedan morao biti za Anu koja tada, prema Brajanovoj zvaničnoj izjavi, nije bila kod kuće.

Prijava nestanka

Šef obezbeđenja poslodavca Ane Volš, Tišman Spajer, pozvao je policiju Kohaseta oko 11.45 4. januara da zatraži proveru, prijavivši da je njen automobil u Vašingtonu, da je poslednji put viđena nekoliko dana ranije i da je kompanija kontaktirala Aninog muža, koji nije podneo prijavu za nestanak.

Šef obezbeđenja kompanije rekao je policiji da kompanija ne zna ništa o Ani Volš, ali da „nema razloga da misli da je u opasnosti ili bolesna“.

Policija je intervjuisala Brajana Volša u njegovoj kući nešto posle 18.30 koji je rekao da je njegova supruga otišla na posao u Vašington u 6.30 ujutro na Novu godinu “i da se od tada nije čuo sa njom”.

Sredstva za čišćenje

Policija je otkrila i video dokaze na kojima se vidi da je Brian Valshe posetio “Home Depot” u Roklandu 2. januara, prodavnicu koja je na oko 16 kilometara od kuće.

On je tada nosio hiruršku masku i rukavice i kupio je robu u vrednosti od 450 dolara, uključujući sredstva za čišćenje, krpe i traku.

Snimci kod kontejnera

Sigurnosna kamera sa prodavnice pića koja gleda na kontejner za smeće u “Svampskotu” privukla je pažnju policajaca, a državna policija Masačusetsa došla je do video snimka koji prikazuje Brajana Volša kod kontejnera u satima nakon nestanka njegove supruge Ane Volš.

Smeštena iza prodavnice pića, kamera se nalazi u blizini pijace “Whole Foods”, u koju je Brajan navodno zastao da kupi nešto za majku, prema sudskim dokumentima.

Volš je ranije rekao vlastima da je obavio kupovinu za svoju majku u dva supermarketa, koji se nalaze prekoputa njenog doma, ali na tim kamerama nije snimljen.

Požar u bivšoj kući

Na konferenciji za novinare, šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli rekao je da su suprug, porodica i prijatelji Ane Volš “potpuno sarađivali” u istrazi.

Prema policijskom dnevniku, 6. januara se zapalila bivša rezidencija Volšovih na Jerusalim putu. Četiri stanara – tri odrasle osobe i malo dete – pobegli su pre nego što su je stigla pomoć i ostali su nepovređeni.

Kvigli je to okarakterisao kao mesto zločina, a stigla je i državna policija. Policija je kasnije okarakterisala požar kao požar sa dva alarma čiji uzrok nije poznat, „iako se ne čini sumnjivim“.

Džejk Vork, službenik za informisanje javnosti u Odeljenju za vatrogasne službe Masačusetsa, rekao je da su “državna policija, vatrogasni istražitelji i lokalni zvaničnici identifikovali uzrok kao oštećenje cevi koje je bilo povezano sa kaminom na prirodni gas ”

Uznemirenje u Kohasetu

Lokalna i državna policija saopštile su dan posle požara da obustavljaju dvodnevnu pretragu terena u šumi u blizini kuće Volšovih.

Dok su vesti o nestanku Ane Volše uznemirile mali grad Kohaset koji je, inače, bezbedniji od 98% gradova u zemlji i može se pohvaliti prosečnom vrednošću kuće od 875.000 dolara. A i stanovnicu su bili uključeni u potragu i sve tragove javljali policiji.

Portparol kancelarije okružnog tužioca rekao je da policija “agresivno prati” sve tragove.

Hapšenje Brajana Volša

Policija se vratila u kuću Volša na autoputu glavnog sudije Kušing da bi izvršila nalog za pretres nešto posle 9:20 ujutro.

Tada su i uhapsili Brajana Volša i istakli da je obmanuo njihovu istragu.

Advokat Brajana Volšea, odbio je da komentariše slučaj i rekao da je sada fokus na njegovoj odbrani.

Volš se izjasnio da nije kriv ni po jednoj optužbi i određena mu je kaucija od 500.000 dolara, a sledeći put će se pred sudom pojaviti 9. februara.

Brajanu Volšu to nije bio prvi put na sudu. 2021. godine se izjasnio krivim na saveznom sudu po tri tačke, uključujući prevaru, nakon što je ukrao slike Endija Vorla od kolege sa fakulteta i naručio falsifikat.

Sudski dokumenti pokazuju da mu je naloženo da plati 225.000 dolara i da u tom slučaju nije bio osuđen ni na kakvu zatvorsku kaznu.

Anino pismo

U pismu dostavljenom sudiji u junu, Ana Volš je napisala: “Brajan je dosledno radio na razbijanju prethodnih navika svoje porodice, i svi se radujemo novom poglavlju njegovog života”.

Nakon smrti oca Brajana Volša 2018. godine, od kojeg se otuđio zbog navoda o nestanku novca, došlo je do pravne bitke oko imanja njegovog oca, prema sudskim dokumentima i NBC Bostonu. U izjavama rođaka i prijatelja opisan je kao nasilni lažov.

Nećak oca Brajana Volšea pobedio je u slučaju nasleđivanja.

Potraga za dokazima

Okružno tužilaštvo okruga Norfolk saopštilo je da su istražitelji uklonili “više predmeta” za testiranje u pretresu severno od Bostona.

Testiranjem nespecificiranih predmeta će se „utvrditi da li imaju dokaznu vrednost“ u slučaju nestanka Ane Volše, saopštila je kancelarija tužioca.

Podsetimo, tužioci su rekli da su zvaničnici pronašli krv i oštećen, krvav nož u podrumu para i da je Brajan Volši navodno potrošio 450 dolara na sredstva za čišćenje, krpe, trake i druge predmete dan nakon što je njegova žena poslednji put viđena.

Nakon toga na deponiji u blizini kuće njegove majke pronađena je sekira, tepih i testera na kojoj je navodno pronađeno ljudsko tkivo koje bi trebalo da potvrdi i da li je pripadalo Ani. Međutim, Brajan je odbio da se od njihove dece uzme DNK.

Portparol Odeljenja za decu i porodicu Masačusetsa rekao je da je troje dece Volšovih u državnom pritvoru, a sestra Ane Volš rekla je da porodica pokušava da stigne u SAD i da su rođaci zabrinuti za troje Anine i Brajanove dece.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

PREMINULA ELVISOVA ĆERKA: Snimci Urgentnog centra bolnice u koju je prevezena Liza Meri Prisli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!