MALOLETAN UČESTVOVAO U OTMICI I UBISTVU: Nasilnik iz Niša, osumnjičen za prebijanje devojke, robijao 10 godina zbog smrti dečaka

J. Ć.

10. 01. 2023. u 20:15

PO nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, policija je uhapsila A. S. (34) iz ovog grada zbog sumnje da je pretukao svoju emotivnu partnerku (41) i naneo joj teške telesne povrede.

МАЛОЛЕТАН УЧЕСТВОВАО У ОТМИЦИ И УБИСТВУ: Насилник из Ниша, осумњичен за пребијање девојке, робијао 10 година због смрти дечака

Anspleš

Njemu se na teret stavlja krivično delo teška telesna povreda, a kako saznajemo, on je ranije u zatvoru proveo 10 godina jer je kao maloletnik, sa svojih 16 godina, 2005. učestvovao u otmici i ubistvu Miloša Krinića (15) iz Niša, a plan im je bio da iznude novac za otkup od njegovih roditelja.

Nakon što je pretukao partnerku, on je potom pobegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila. Žena je sa teškim telesnim povredama zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i izrečene su mu policijske hitne mere, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Za Krinićevu smrt osuđeni su četvorica maloletnika i dvojica tada punoletnih saučesnika, koji su oglašeni krivim jer su učestvovali u otmici dečaka i njegovom svirepom mučenju, ili jer su znali za krivično delo a nisu ga prijavili. Oni su bili optuženi da su u tetrapak, u kome je bilo pola litra soka od jabuke, ubacili dvadesetak tableta "dijazepama" i dali Milošu da popije. Kada su dečaka doveli u Staru barutanu, napušteno skladište u naselju Kovanluk u Nišu, A. S. i D. S. počeli su da ga tuku ciglama, rukama i drškom pištolja. Oborili su ga na zemlju, vezali mu ruke lisicama i zatražili brojeve telefona roditelja, nakon čega su nastavili da ga tuku do smrti, navodi se u optužnici.

Miloš je zadobio brojne povrede na telu i glavi, kao i obostrani prelom baze lobanje, zbog čega je izdahnuo na licu mesta. Pošto su sa dečaka skinuli zlatni lanac i jaknu, gurnuli su telo u podrum kroz rupu u podu i napustili mesto zločina. Telo ubijenog dečaka otkriveno je nedelju dana kasnije.

BONUS VIDEO - DOKTORI SU BILI OKO NjEGA, UBRZO JE PREMINUO: Komšija o jezivom događaju u Velikoj Ivanči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)