BIVŠEM DIREKTORU ZABRANITI PRISTUP MALOLETNICI: Tužilaštvo u Vršcu oglasilo se o slučaju štićenice Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

23. 11. 2022. u 15:36

OSNOVNO javno tužilaštvo u Vršcu predložilo je Osnovnom sudu u tom gradu da se bivšem direktoru Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi Draganu Popoviću (68) zabrani prilazak, sastajanje i komuniciranje sa 16-godišnjom devojčicomiz tog mesta, kojoj je više od dva meseca slao neprimerene poruke.

БИВШЕМ ДИРЕКТОРУ ЗАБРАНИТИ ПРИСТУП МАЛОЛЕТНИЦИ: Тужилаштво у Вршцу огласило се о случају штићенице Центра за социјални рад  у Белој Цркви

Dragan Popović, Foto J. J. Baljak

Tužilaštvo je, nakon što je belocrkvanska policija saslušala sve svedoke i dostavila im izveštaj, protov Popovića pokrenulo predistražni postupak, u kom se ispituju sve činjenice vezane za taj slučaj.

Popović se, inače, sumnjiči da je maloletnoj štićenici Centra za socijalni rad slao svoje golišave fotografije, od nje tražio da mu šalje svoje, obećavao da će je voditi u Grčku na more, pozivao na tajne sastanke i insistirao da o njihovoj prepisci nikome ne govori.

Ona se, međutim, već posle prve neprimerene poruke bivšeg funkcionera obratila ženi u koju je imala poverenje – direktorki Udruženja MNRO „Pinokio“ Slađani Milenković, koja ju je uz pomoć drugih ljudi zaštitila od predatora.

Privatna arhiva

Prepiska predatora sa 16-godišnjom devojčicom

Popović je, za „Novosti“, ranije rekao da se jeste dopisivao sa maloletnicom, ali da nije imao loše namere.

-Samo sam želeo da joj pomognem. Rekla mi je da želi da ide u Grčku, ali da to roditelji ne mogu da joj priušte, pa sam je savetovao da počne da radi, kako bi zaradila pare za more. Ja bih joj pomogao da pronađe jeftin aranžman. To se i vidi u našim porukama – tvrdio je Popović.

Pitao se i zar je toliki greh to što joj se pohvalio slikom sa mora u kupaćem kostimu i što je od nje tražio da i ona njemu pošalje sliku da vidi kako je na belocrkvanskim jezerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna