"PAO" U "MASERATIJU" SA DROGOM I 30.000 €: Policija privela starog znanca Dimčeta Kimova i njegove saučesnike

E. H.

03. 06. 2022. u 19:56

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP nakon višemesečne saradnje sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su na području Ralje Dimčeta Kimova, starog znanca policije i čoveka sa debelim dosijeom.

ПАО У МАСЕРАТИЈУ СА ДРОГОМ И 30.000 €: Полиција привела старог знанца Димчета Кимова и његове саучеснике

Foto MUP

Pored njega, lisice su stavljene i njegovim saučesnicima M. S. (38), V. S. (42) i S. S. (41), a svi se sumnjiče za trgovinu narkoticima, dok je Dimov "zaradio" i krivičnu prijavu za nelegalno držanje oružja.

On je uhapšen u skupocenom "maseratiju" u kom je zatečena marihuana. Prema policijskom saopštenju, pretresom više stanova i vozila pronađeno je i zaplenjeno oko osam kilograma marihuane spakovane u 16 paketa, dva pištolja, oko 30.000 evra i vagica za precizno merenje.

Inače, pre ovoga, Kimov se iza rešetaka našao najmanje desetak puta. Juna 2019. on je uhapšen pod sumnjom da je počinio ista krivična dela, kao i sada. Pre toga je privođen i zbog rasturanja kokaina, posedovanja bombe i eksploziva. U svom kriminalnom dosijeu, Kimov ima i prijavu i za prisiljavanje devojaka na prostituciju.

Dimče Kimov / privatna arhiva

- Tu prijavu je dobio pre 18 godina, kada je uhapšen u Pančevu, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe - navodi naš sagovornik iz istrage. - Ta ekipa se sumnjičila da je devojke iz Srbije prebacivala u severnu Italiju, preko Hrvatske. One su tamo bile prisiljavane da rade kao prostitutke.

Pripadnici SBPOK su poslednjih nekoliko meseci pratili Kimova i prikupljali dokaze o novim nelegalnim radnjama kojima se bavi. Uhapšen je u trenutku kada je, kako policija tvrdi, pokušao da rasturi osam kilograma marihuane.

VEĆ NEKOLIKO PUTA OSUĐIVAN

KIMOV se, inače, prvi put iza rešetaka našao 1998. godine, kada je policija kod njega pronašla "kašikaru". A, u međuvremenu je nekoliko puta osuđivan zbog dilovanja različitih vrsta narkotika, i to na kazne od tri do pet godina zatvora.

Foto MUP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)