MEĐUNARODNE POTERNICE ZA ŠARIĆEVE LJUDE: Na spisku šest pripadnika grupe koji su u bekstvu

Tanjug

18. 04. 2022. u 14:58

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika grupe Darka Šarića koji su u bekstvu.

МЕЂУНАРОДНЕ ПОТЕРНИЦЕ ЗА ШАРИЋЕВЕ ЉУДЕ: На списку шест припадника групе који су у бекству

Foto: Z. Jovanović

Raspisivanje poternice se traži za Bojana Stanojkovića, Nikolu Spasojevića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića.

Takođe je tražilo od suda da im odredi pritvor, kao i Aleksandru Boškoviću koji je uhapšen u subotu i danas saslušan u tužilaštvu, gde se branio ćutanjem.

Specijalni sud u Beogradu je u subotu odredio pritvor do 30 dana Darku Šariću i za još četiri osumnjičena za niz teških krivičnih dela, koji su uhapšeni 14. aprila.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivična dela u kratkom vremenskom periodu.

Pored Šarića pritvor je tada određen i advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Radovanoviću (koji se ranije prezivao Mišić), Danilu Odaviću i Dušku Mirkoviću.

Ovom istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba, od kojih je za sada uhapšeno pet.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, Južnoj Americi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)