U MERCEDESU KRILI O DUKATE I EVRE: Carinici na Merdaru u automobilu državljana Rumunije pronašli novac i zlatnike iz 1915. (FOTO)

Tanjug

22. 03. 2022. u 17:38

CARNICI su na kontrolnom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja 55 dukata ''Franc Jozef'', vrednih oko 44.000 evra, kao i 16.000 neprijavljenih evra.

У МЕРЦЕДЕСУ КРИЛИ О ДУКАТЕ И ЕВРЕ: Цариници на Мердару у аутомобилу држављана Румуније пронашли новац и златнике из 1915. (ФОТО)

MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Prekršaj je otkriven juče kada je za kontrolu iz pravca Kuršumlije pristigao ''''mercedes benc'''' rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka APKiM putovalo dvoje rumunskih državljana.

Na pitanje carinika da li imaju nešto za prijavljivanje i 38-godišnji vozač i njegova dve godine mlađa saputnica odgovorili su odrečno, tvrdeći da sa sobom nose samo lični prtljag.

Putnicima je od ukupno pronađene sume vraćeno po 10.000 evra, dok će preostali novac i dukati, čija je vrednost procenjena na oko 44.000 evra, biti predmet prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Do njegovog okončanja, pored otkrivenog zlata i novca, čija vrednost prelazi trećinu vrednosti vozila, biće zadržan i automobil procenjen na oko 80.000 evra.

BONUS VIDEO: UŽASNI PRIZORI: Teška saobraćajna nesreća kod Bora, lančani sudar četiri vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave