PRVO FLERTOVALA, PA VOZILA NAPADAČE? Među troje uhapšenih zbog učešća u pucnjavi u klubu "Stefan Braun" i jedna devojka

E. H.

17. 03. 2022. u 07:27

INSPEKTORI beogradske policije uhapsili su Slavoljuba T. (42) zvanog Trajko, Nikolu S. (25), obojica iz Kaluđerice i Milicu D. (28) iz Beograda, zbog sumnje da su prekjuče ujutru učestvovali u pucnjavi u noćnom klubu "Stefan Braun".

ПРВО ФЛЕРТОВАЛА, ПА ВОЗИЛА НАПАДАЧЕ? Међу троје ухапшених због учешћа у пуцњави у клубу Стефан Браун и једна девојка

Zgrada u kojoj se nalazi klub "Stefan Braun", Foto Z. Jovanović

Tom prilikom teško je ranjen šef obezbeđenja ovog lokala Miro Č. (41), i to sa čak sedam hitaca u grudi, stomak i nogu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu tokom današnjeg dana.

Teško povređeni muškarac je, zasad, u stabilnom stanju. Prvi rezultati istrage govore da je do sukoba unutar kluba, koji je, inače, na devetom spratu zgrade u Nemanjinoj ulici broj 4, u samom centru Beograda, došlo prvo između dve grupe gostiju i to baš zbog Milice, koja je, navodno, flertovala sa muškarcima iz druge grupe. Kada je započela tuča, pripadnici obezbeđenja "Brauna" krenuli su da ih razdvajaju i izgrednike su izbacili iz lokala.

- Posle izvesnog vremena, deo izbačenih muškaraca se vratio i započeo svađu sa obezbeđenjem - ističe naš izvor iz istrage.

- Pokušali su ponovo da uđu u klub, a oni im to nisu dozvolili. Došlo je do koškanja i razmene udaraca, a onda se i zapucalo. Tokom uviđaja pronađeno je desetak čaura. Na osnovu snimaka sa video-nadzora identifikovani su i napadači.

RANjEN Miro Č./Rupa od metka, Foto Z. Jovanović/privatna arhiva

Oni su u međuvremenu pobegli sa mesta događaja. Policija ih je vrlo brzo identifikovala, a potom locirala i pohapsila. Uhapšeni Slavoljub T. i Nikola S. terete se za pokušaj teškog ubistva, dok je Milica D. osumnjičena za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Ona je, navodno, pomogla dvojici osumnjičenih da pobegnu sa lica mesta vozeći ih u automobilu.

Policija je ispitala i goste ovog noćnog kluba, koji su ispričali da je između dve grupe mladića prvo došlo do rasprave zbog devojke, a zatim i tuče. Na tome se nije zaustavilo, već su ukrstili pesnice i sa pripadnicima obezbeđenja.

Inače, pre 13 godina u pucnjavi u Nemanjinoj ulici, ispred istog kluba, ranjen je Mane Č., takođe radnik obezbeđenja i brat sada povređenog Mira.

STARI ZNANCI POLICIJE

OSUMNjIČENI za pucnjavu u klubu "Stefan Braun" Slavoljub T. i Nikola S. stari su znanci beogradske policije. Hapšeni su godinama unazad zbog sumnje da su počinili razna krivična dela, od ucena do razbojništava. Ime Slavoljuba T. se, navodno, pominje i u izjavi Bojana Hrvatina, svedoka okrivljenog, datoj u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao osobe koju su Belivuk i Miljković takođe hteli da otmu i likvidaraju. On je, navodno, bio prijatelj Aleksandra Gligorijevića Pukija, kako tvrdi Tužilaštvo, jedne od žrtava Belivukove grupe. Nikola S. je 2019. bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Trajkovića, a iza sebe, navodno, ima i više razbojništava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?