UHAPŠEN PREVARANT IZ SUBOTICE: Deset ljudi naselo na priču o "kriptozaštiti telefona", on uzeo preko 2 miliona

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 20:31

SUBOTIČKA policija uhapsila je J. D. (37) iz Subotice zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

УХАПШЕН ПРЕВАРАНТ ИЗ СУБОТИЦЕ: Десет људи насело на причу о криптозаштити телефона, он узео преко 2 милиона

Foto: Profimedia/Ilustracija

Policija sumnja da je J. D. u aprilu i maju prošle godine, doveo u zabludu deset osoba, da će im za mobilne telefone koje kupe kod dva operatera, izvršiti kriptozaštitu radi bezbedne komunikacije, da će im te aparate platiti, kao i da će za njih plaćati mesečne račune.

Nakon što su oštećeni zaključili pretplatničke ugovore i osumnjičenom predali telefone, on im aparate nije vratio niti je plaćao dogovorene obaveze, a na taj način pribavio je sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2,3 miliona dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao