OGLASILA SE POLICIJA: Pokrenut disciplinski postupak, dvojica policajaca iz Aleksandrovca udaljeni iz službe

S. Babović

16. 02. 2022. u 15:22

PROTIV I. N. (35) i P. V. (38), pripadnika Policijske stanice Aleksandrovac, pokrenut je disiciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti, predočeno je upravo u Policijskoj upravi Kruševac.

ОГЛАСИЛА СЕ ПОЛИЦИЈА: Покренут дисциплински поступак, двојица полицајаца из Александровца удаљени из службе

D. Ristić

Policija je potvrdila pisanje „Novosti“ koje se odnosi na sumnje da su aleksandrovački policajci naneli teške telesne povrede Kruševljaninu starom 43 godine, a potvrđeno je i da su zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, policajci - uhapšeni.

- Njima je po nalogu osnovnog javnog tužioca u Brusu određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni osnovnom javnom tužiocu - saopšteno je u PU Kruševac, nakon objavljene vesti o nemilom događaju.

- Takođe, protiv I. N. i V. P. pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su iz službe do okončanja tog postupka.

Kako su „Novosti“ ranije objavile, B. P. i N. I. iz Aleksandrovca bili su u patroli u Gornjem Stupnju kod Aleksandrovca,kada su, kako se sumnja, 15. februara u 3 ujutro zaustavili putničko vozilo za čijim je volanom bio Kruševljanin K. D.(43). Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, radnju zaustavljanja putničkog vozila za čijim volanom je bio K. D. nisu prikazali u službenoj evidenciji, ali će ovaj mogući momenat, kao i drugi elementi celog slučaja biti poznatiji kada se obavi saslušanje oštećenog, ali i osumnjičenih, nakon isteka mere zadržavanja do 48 sati. 

- Očekuje se da istraga utvrdi da li se neko od privedenih policajaca odranije znao sa vozačem, koji je ceo slučaj i prijavio i koji je u međuvremenu zbrinut u Opštoj bolnici Kruševac sa teškim povredama, prelomima pet rebara i kosti glave, odnosno nosa - navodi izvor „Novosti“.

Privedeni policajci biće saslušani sutra pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Brusu, koje vodi celu istragu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao