BEŽAO IZ ZATVORA, PAO ZBOG OTISAKA: Beograđanin Dragan M. (47) dolijao u policijskoj stanici dok je vadio nova dokumenta

Lj. P.

04. 02. 2022. u 20:37

NOVOSADSKA policija uhapsila je Beograđanina Dragana M. (47), koji je osuđen za pljačku u Francuskoj, uhapšen kada je pokušao da izvadi lažna dokumenta. Njemu su lisice na ruke stavljene zbog sumnje da je navodio na overavanje neistinitog sadržaja, i to prilikom pokušaja da izvadi lažna dokumenta.

БЕЖАО ИЗ ЗАТВОРА, ПАО ЗБОГ ОТИСАКА: Београђанин Драган М. (47) долијао у полицијској станици док је вадио нова документа

Foto: UP CG

Kako saznajemo, on je učestvovao u velikoj pljački juvelirnice u Francuskoj kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe "Pink panter", zbog čega je uhapšen u januaru 2003. Tada je uspeo da pobegne iz suda, ali je ponovo priveden, a zatim je 2005. pobegao iz francuskog zatvora. On je 2008. u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora.

- Sumnja se da je on koristeći dokumenta druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je sa lažnim identitetom u drugom mestu, pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica - saopštio je MUP. - Policijski službenici su tada ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli krivičnu prijavu protiv osobe čiji je identitet Dragan M. već koristio. Takođe, sumnja se da je on koristeći lažni identitet naveo javnog tužioca da, u skladu sa načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Prema rečima izvora, on je pre godinu dana izvadio dokumenta na ime S. Z. u Sremskim Karlovcima.

- Trebala su mu sada nova dokumenta i otišao je da ih izvadi u Beočinu. Ono što je odalo Dragana M. jesu otisci prstiju, koji se nisu poklapali. Policiji je on bio sumnjiv, pa su proverili, a onda je usledio šok kada su shvatili o kome se radi - objašnjava izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)