ZAPLENA NA CARINI: Zaustavljena pošiljka 600 sumnjivih mobilnih telefona

Tanjug

01. 02. 2022. u 20:19

CARINICI su juče kontrolom jednog javnog carinskog skladišta, otkrili pošiljku od preko 600 mobilnih telefona za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: Заустављена пошиљка 600 сумњивих мобилних телефона

Arhiva

Pošiljka sumnjivih telefona pristigla je u Beograd iz Dubaija, na putu ka Podgorici, što je trebalo da bude krajnja destinacija robe.

Međutim, carinska kontrola je sumnjivu pošiljku tešku gotovo 170 kilograma zatekla u javnom carinskom skladištu, gde je ona bila privremeno smeštena čekajući na dalji transport.

Kako se utvrđivanje povrede prava intelektualne svojine prema važećim propisima utvrđuje bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu ili tranzitu i ova pošiljka je pregledana kao i ostala roba zatečena u magacinu.

Tada je potvrđeno da postoji sumnja u originalnost zatečenih mobilnih telefona i oni su privremeno zadržani dok se o povredi prava ne izjasne zastupnici zatečenih robnih marki.

Među 630 mobilnih telefona najbrojniji su bili telefoni marke "iphone" čak 419 komada, dok je su ostatak činili telefoni marki "samsung", "nokia" i "redmi note".

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: BIA I MUP raskrinkali pozadinu učestalih havarija u sistemu EPS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024