KAZNE ZA PREKO 1.100 VOZAČA: Vozili brzo, bez pojasa, pijani, drogirani i bez vozačke dozvole

N. Kočović

13. 01. 2022. u 15:44

NOVOPAZARSKA policija kontrolisala je tokom praznika, od 31. decembra prošle do 12. januara ove godine, 1.567 učesnika u saobraćaju od kojih je 1.102 kaznila zbog raznih saobraćajnih prekršaja.

КАЗНЕ ЗА ПРЕКО 1.100 ВОЗАЧА: Возили брзо, без појаса, пијани, дрогирани и без возачке дозволе

Foto: N.Kočović

Najviše vozača, njih 346, kažnjeno je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika u automobilu sankcionisano jer nisu imali vezan sigurnosni pojas.

Policija je iz saobraćaja isključila 72 vozača, a razlog za više od polovine (37) je bila vožnja pod dejstvom alkohola. Trinaest vozača je upravljalo automobilom kada nije dozvoljeno jer imaju probne vozačke dozvole, njih osam je vozilo drogirano, a sedam bez vozačke dozvole.

Tokom kontrole, policija je kaznila i osam vozača jer su upravljali neregistrovanim automobilom.

Najviše alkohola u organizmu imao je pedesetpetogodišnji vozač koji je upravljao automobilom sa 2,21 promil alkohola. Zbog toga je kažnjen sa 140.000 dinara, 15 kaznenih poena, a vozačka dozvola mu je oduzeta na devet meseci.

Pored toga, on, ali i još 12 pijanih i drogiranih vozača je provelo po 12 sati u policijskoj stanici kako bi se istreznili.

Najmlađi saobraćajni prestupnik imao je 18 godina i njega je policija zatekla kako vozi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Njemu, ali i ostalim koji su upravljali vozilom pod dejstvom opojnih droga, sudija za prekršaje izrekao je kazne od po 25.000 dinara, osam kaznenih poena i oduzimanjem dozvole na pola godine.

Policijska uprava u Novom Pazaru apelovala je na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, a da zbog snega i leda na kolovozu narednih dana obavezno koriste zimsku opremu.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja