VRBOVALI ŽENE ZA PROSTITUCIJU: U Novom Sadu pokrenuta istraga protiv petoro osumnjičenih

Lj. P.

27. 12. 2021. u 13:31

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. Đ. (48), E. R. (72) i G. V. (53) zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu.

ВРБОВАЛИ ЖЕНЕ ЗА ПРОСТИТУЦИЈУ: У Новом Саду покренута истрага против петоро осумњичених

Foto: Depositphotos

Na taj način su se, kako se navodi u saopštenju novosadskog VJT, bavili vršenjem krivičnog dela trgovina ljudima, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 388 stav 6 u vezi sa stavom 1 kaznom zatvora od najmanje pet godina, uz osnove sumnje da su Z. D. (54) i P. K. (37) izvršili krivično delo trgovina ljudima kažnjivo članom 388 stav 1 Zakonika kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Na osnovu zahteva i naredbi javnog tužilaštva, u toku do sada preduzetih radnji i mera, svih pet osumnjičenih je uhapšeno, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku su svi osumnjičeni privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnost izvršenja krivičnih dela.

- Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke – navodi se u saopštenju novosadskog VJT. - U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Novosadska policija je ranije saopštila da su uhapšeni M. Đ., E. R. i G. V. iz Novog Sada, P. K. iz Trstenika i Z. D., državljanin Crne Gore.

Pretresima na više lokacija, u Novom Sadu, Trsteniku i Sivcu, policija je pronašla informatičku opremu, mobilne telefone, novac i dokumentaciju koji ukazuju na vršenje pomenutog krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!