NOVI PRITISAK NA SRBE NA KOSMETU: Na Jarinju uhapšen Dušan Arsić, ispitivali ga više od tri sata

D.Z.

09. 12. 2021. u 18:56

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili po nalogu suda, sinoć oko 23 sata, na administrativnom prelazu Jarinje, Dušana Arsića (51), zbog navodnog ratnog zločina.

НОВИ ПРИТИСАК НА СРБЕ НА КОСМЕТУ: На Јарињу ухапшен Душан Арсић, испитивали га више од три сата

Foto: D. Zečević

On je prema nalogu suda prebačen u Prištinu, gde je saslušavan jutros do tri sata izjutra. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata Dušanu Arsiću koji će ga besplatno zastupati, a o njegovom slučaju obavestićemo Kancei sve međunarodne organizacije koje deluju na prostoru KiM.

- Arsić je uhapšen dok se sa teritorije Kosova i Metohije vraćao u centralnu Srbiju i to u pratnji dvoje maloletne dece. Reč je o čoveku koji je više puta dolazio na prostor Kosova i Metohije, gde ima i prebivalište u okolini Prištine i nikada, nikakvih problema nije imao, do sinoć kada je uhapšen za navodni ratni zločin. Arsić već godinama vodi sudski spor jer mu je na osnovu lažnih isprava i iskaza uzurpirana imovina u selu Matičane kod Prištine, a sada je uhapšen - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je očigledno reč o novom pritisku na Srbe povratnike, koji se tajnim optužnicama hapse zbog navodnih ratnih zločina, a sa jednim jedinim ciljem da se odvrate od povratka i potraživanja svoje imovine na Kosovu i Metohiji.

- Istovremeno, ovakvim postupanjem Priština pokušava da stvori veštački i neodrživ balans zbog činjenice da se u Hagu sudi liderima takozvane OVK, zbog zločina nad Srbima i drugim nealbancima. Očigledno je da u Prištini ne postoji spremnost da se Srbima omogući povratak na njihova vekovna ognjišta i da koriste sve raspoložive mehanizme zastrašivanja i odvraćanja ne bi li sprečili povratak Srba-dodaje se u saopštenju Kancerlarije za KiM i dodaje da upravo u ovakvim tajnim optužnicama i hapšenjima leži razlog zašto je stopa povratka na Kosovo i Metohiju manja od dva odsto i najmanja je u jednom postkonfliktnom području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)