PRETIO JE DA ĆE MI POBITI PORODICU: Ispovest Veljka Žegarca (19), pretukli ga pijani otac i sin - šutirali ga u glavu i davili!

B. GRUJIĆ

03. 12. 2021. u 22:00

ZRENjANINSKA policija uhapsila je Ž. S. (56) i njegovog sina M. S. (31) zbog sumnje da su u subotu, 27. novembra, u restoranu kod Velike pijace u gradu na Begeju nakon svađe, fizički nasrnuli i pretukli konobara Veljka Žegarca (19), a zatim i kuvaricu i njenog supruga.

ПРЕТИО ЈЕ ДА ЋЕ МИ ПОБИТИ ПОРОДИЦУ: Исповест Вељка Жегарца (19), претукли га пијани отац и син - шутирали га у главу и давили!

Foto: B.Grujić

Nakon što ga je majka Ivana, u subotu tokom noći, odvezla u Urgentni centar, Žegarac je u zrenjaninskoj bolnici proveo pet dana i danas je pušten, uz otpusnu listu, u kojoj su navedene brojne teške telesne povrede.

- Mnogo sam bolje, ali još osećam posledice sramnog prebijanja od dvojice Zrenjaninaca, kojima ništa u životu nisam skrivio - kaže nam Veljko, kojeg smo posetili u porodičnoj kući u selu Klek, kod Zrenjanina, gde živi sa majkom, očuhom, babom i dedom, i mlađim bratom i sestrom.

Uz napomenu da nije imao ulogu kovid-redara, kako su preneli neki mediji, Veljko ističe da je samo radio kao konobar u restoranu i usluživao pedesetak gostiju koji su bili na proslavi prvog rođendana i imali ugovorenu proslavu i muziku, do 20 časova, s obzirom na to da je većina pozvanih bila bez kovid-propusnica.

- Najljubaznije sam prišao Ž. S. i upozorio ih da je vreme za slavlje isteklo, ali me je zamolio da čuju još dve pesme, Kada je i to prošlo, vidno pod uticajem alkohola, uhvatio me je za vrat i počeo da me davi - priseća se nemilih scena Veljko i dodaje da je u kafani tada nastao opšti haos.

Foto: B.Grujić

Žegarac kaže da se nije znalo ko koga udara u tuči, a kako je saznao kasnije, tu je bilo odranije nekih neraščišćenih računa između porodice koja je slavila detetu prvi rođendan i nekog od gostiju.

- Iskoristio sam metež i pobegao u kuhinju, ali je jurio za mnom uz vređanje i pogrdne reči. Uspeo je da razvali vrata i kuvarici, koja je stala u moju zaštitu, polomio je tri prsta, a njenog supruga je žestokim udarcima oborio na pod - nastavlja priču Veljko, koji je nakon zadobijenog udarca nogom u glavu nakratko ostao bez svesti.

Kada se povratio, kako kaže, Ž. S. ga je podigao, a njegov sin nastavio da udara, uz pretnje i psovke.

- Pretio je da će otići po pištolj i ubiti mene i moju porodicu i zbog toga, kao i zbog svega što su mi uradili ću ih tužiti - nastavlja Veljko, ističući da mu je očuh pre samo desetak dana doživeo infarkt i da sve ovo teško podnosi.

Kako kaže, zanimljivo da se policije uopšte nije pojavila u restoranu, iako je u jednom trenutku opšte agonije uspeo da vidi rotaciona svetla, a istražitelji su se pravdali da nisu uspeli da lociraju restoran.

- U međuvremenu, došao je vlasnik restorana, uspeo sam da izvučem živu glavu, ni kriv ni dužan, i kući sam došao sav krvav - dodaje Veljko.

ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST

Svi u Veljkovoj porodici, i te kako su zabrinuti za bezbednost, s obzirom na upućene pretnje smrću, a majka Ivana kaže da će tužiti nasilnike, koji su joj bezdušno pretukli sina, i to po više osnova.

- To što su bili pijani i što je proslava bila njihova, ništa ne opravdava, a ja imam svedoke da sam ih najljubaznije zamolio da okončaju zabavu - kaže na kraju Veljko, uz napomenu da ga poslodavac i vlasnik restorana svakodnevno zove i posećuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!