UMESTO KUĆE OD SRCA ZA SIROMAŠNE GRADIO SEBI VILU? Poznati voditelj Žarko Lazić priveden zbog spornog placa u Krnjači

Novosti online

24. 11. 2021. u 16:52

ŽARKO Lazić (42) priveden je prekjuče zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa izgradnjom ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

УМЕСТО КУЋЕ ОД СРЦА ЗА СИРОМАШНЕ ГРАДИО СЕБИ ВИЛУ? Познати водитељ Жарко Лазић приведен због спорног плаца у Крњачи

Foto: Printscreen

Lazić, inače voditelj emisije "Kuća od srca" i vlasnik produkcijske kuće, priveden je u policijskoj akciji sa još 12 opštinara i investitora. Pored njega, privedeni su i odgovorno lice GO Palilula V. Ć., kao i građevinski inspektori M. L., Đ. R., G. P., B. C. i Z. P., kao i investitori.

Neki od njih, kao i Lazić, terete se za trgovinu uticajem, a drugi za zloupotrebu službenog položaja. Opština Palilula dala je plac Žarku Laziću da na njemu, u okviru emisije "Kuća od srca", podigne kuću za socijalno ugoženu porodicu, ali je Lazić, umesto da to učini, navodno iz amin bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen juna ove godine, izgradio kuću za sebe u beogradskom naselju Krnjača.

Tu je, kako se navodi, nikla Lazićeva vila u kojoj stanuje i danas. Kako se navodi u saopštenju MUP, krivična prijava će obuhvatiti i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja se nalaze u pritvoru, dok se za trećim traga.

- Odgovorna u GO Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekijcke organe i tako im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine - stoji u saopštenju.

Žarko Lazić je, prema saznanjima, posle saslušanja pušten na slobodu.

BONUS VIDEO - NAROD PATI DOK SE NEKI BAHATE: Izjava Jovaninog brata nakon presude vozaču

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)