POKRENUT POSTUPAK: Zaštitnik građana reagovao na slučaj obljube deteta

D.N.

29. 10. 2021. u 12:19

ZAŠTITNIK građana je, po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je otac iz okoline Petrovca na Mlavi više puta obljubio svoje maloletno dete, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u tom gradu.

ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК: Заштитник грађана реаговао на случај обљубе детета

D.N.

- Zaštitnik građana od CSR Petrovac na Mlavi traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o merama i aktivnostima koje je preduzeo u ovom slučaju i da ga izvesti da li je ranije bilo nekih prijava, saznanja ili sumnji o eventualnoj zloupotrebi, nasilju ili zanemarivanju ovog deteta ili druge dece iz te porodice – navedeno je na sajtu zaštitnika građana.

Postupak kontrole zaštitnik je pokrenuo nakon što je iz medija saznao i da je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odredio jednomesečni pritvor za oca iz okoline Petrovca na Mlavi. Reč je o slučaju o kojem su Novosti pisale prethodnih dana, nakon što je S. K. (49) pritvoren zbog sumnje da je nad ćerkom starom 12 godina izvršio obljubu zloupotrebom položaja. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od tri do 12 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!