UHAPŠEN PROIZVOĐAČ LAŽNOG PLAZMA KEKSA: Priveden Beograđanin zbog falsifikovanja proizvoda

Novosti onlajn

08. 10. 2021. u 15:41

PO nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je muškarac D. Č. zbog sumnje da je zloupotrebio poslovni brend mlevene plazme "Bambi", tako što je mešao mleveni keks i plazmu i posle ga kupcima prodavao u identičnom pakovanju proizvođača od po 300 grama.

УХАПШЕН ПРОИЗВОЂАЧ ЛАЖНОГ ПЛАЗМА КЕКСА: Приведен Београђанин због фалсификовања производа

Foto: Depositphotos

On će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo - neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

D. Č se tereti da je od početka maja do hapšenja, 7. oktobra, u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig - zaštitni znak, tako što je kao fizičko lice na opštini Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme „Bambi“.

Na taj način je naneo štetu nosiocu autorskog prava „Koncern Bambi“ a. d. Požarevac, smatra tužilaštvo.

U zavisnosti od njegove odbrane koju sutra bude izneo pred tužiocem, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog dela, tužilaštvo će odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati predstavnika oštećenog i druge svedoke, prikupiti sva obaveštenja i dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka, poručuju iz tužilaštva.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu