UHAPŠENO DEVET OSOBA: Oštetili preduzeće za 35 miliona dinara

G. Ć.

17. 08. 2021. u 15:55

OSUMNjIČENIMA je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

УХАПШЕНО ДЕВЕТ ОСОБА: Оштетили предузеће за 35 милиона динара

Foto: MUP/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Policijskom upravom u Kraljevu, Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela poreska utaja u saizvršilaštvu i pranje novca, šest osoba osumnjičenih za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok je jedna osoba osumnjičene za pranje novca u pomaganju i jedna za poresku utaju u pomaganju.

Osumnjičeni M.M.(65) i J.M.(37), odgovorna lica preduzetničke radnje „Frigo Logo“ iz Kraljeva, terete se da su u periodu od 2017. do kraja 2020. godine, uz pomoć zaposlenih u ovom preduzeću V.R.(52) i L.P.(60) i u dogovoru sa radnicima raznih benzinskih stanica prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo drugih potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime PR „Frigo Logo“ u koje su unosili neistinite podatke o lažno točenom gorivu i, uz naknadu, predavali ih zaposlenima u „Frigo Logo“.

Osim toga, sumnja se da su M.M. i J.M. sačinjavali fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazali troškove PR „Frigo Logo“, da bi, na osnovu takve fiktivne dokumentacije podizali novac sa računa preduzeća u ukupnom iznosu od oko 35,7 miliona dinara, a koji su koristili za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)