TRAŽE DOPUNU ISTRAGE: Viši sud nije potvrdio optužnicu bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu

D. A.

02. 07. 2021. u 20:18

VIŠI sud u Nišu po drugi put nije potvrdio optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (48), već je vratio tužiocima na izmenu i dopunu istrage.

ТРАЖЕ ДОПУНУ ИСТРАГЕ: Виши суд није потврдио оптужницу бившем директору Геронтолошког центра у Нишу

Foto: J.Ć.

Stevanović se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi, jer je navodno odgovoran za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenja zaraze kovid 19 u Gerontološkom centru, usled čega je preminula 51 osoba. On je uhapšen aprila prošle godine, a iz pritvora je pušten 4. januara.

Optužnica protiv Stevanovića podignuta je još 7. oktobra prošle godine, ali su je njegovi branioci osporili, jer je smatraju nepravilnom. Mesec dana kasnije, veće Višeg suda je ustanovilo da je u tom krivičnom predmetu potrebno dodatno razjašnjenje, kako bi se ispitala osnovanost optužnice. Iz tog razloga, sud ju je prvi put vratio na dopunu Višem javnom tužilaštvu. Na dopuni istrage, tužilaštvo je radilo skoro osam meseci, ali sud i sada smatra da nisu ispunjeni uslovi za početak suđenja.

Tužilaštvo ima rok od tri dana od dana prijema odluke Višeg suda, da donese naredbu o dopuni istrage. Za krivično delo za koje se Stevanović tereti zaprećena je kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POLICIJA PS NOVI BEOGRAD PRIVELA NASILNIKA: Napao  dete i prolaznika